Вс, 26 февраля 2023, 17:44
просмотров: 4105 коментариев: 35 

Безбарвна поразка

Безбарвна поразка

Дніпро-1 вдруге в сезоні вилітає від АЕКа і завершує єврокубкову кампанію. Матч-відповідь пройшов з мінімальною кількістю небезпеки біля обох воріт і закономірно закінчився безгольовою нічиєю.

 

Головні події матчу

0 хвилина. Довбик... Відсутність єдиного форварда сильно підірвала атакувальні потужності Дніпра-1. Планом Б від тренерського штабу було висування на вістря Гуцуляка. Його місце праворуч зайняв Бланко; на решті позицій склад був ідентичним до першого матчу.

 

7 хвилина. Піхальонок завдає вже другого удару по воротах АЕКа з-за меж штрафного: один в ближньому куті виловив Піріч, інший трохи мимо. АЕК намагається змусити дніпрян володіти мʼячем якомога нижче, в ідеалі - у власному штрафному, провокуючи суперника на довгі передачі. Іноді план вдається: більшість довгих передач призводить до втрати мʼяча; іноді ні, і Дніпро-1 закріплюється на чужій половині, але пробратись до штрафного майданчика кіпріоти не дозволяють.

 

20 хвилина. АЕК розігрує кутовий пасом низом в штрафний майданчик, і Лопес пробиває в дотик - мимо воріт. З Лопесом перед розіграшем грав Бабенко, причому грав явно один в один - вимагав від суперника прибрати свої брудні руки, але в момент пасу якось так вийшло, що Лопес побіг в один бік - під передачу, а Руслан - в інший. Невже АЕК намацав найслабшого гравця при грі на стандартах і бив в одну й ту саму точку протягом обох матчів? Але ж до цих матчів ми й гадки не мали, що Бабенка можна настільки безжально протискати на стандартах. Якщо це було свідоме тактичне рішення, залишається лише поаплодувати нашому супернику - воно в результаті вирішило долю двобою на їхню користь.

 

23 хвилина. Густаво завдає удару з-за меж штрафного на підборі після вкидання з ауту - в руки Валефу. Це другий і останній удар в площину воріт Дніпра-1 в матчі; трохи раніше ще бив Яколіш - так само в руки Валефу. АЕК по суті не створив нічого серйозного біля воріт нашої команди за цей матч, але в них і не було такого завдання, кіпріоти цілеспрямовано утримували нульовий рахунок.

 

28 хвилина. Одна з небагатьох атак від Дніпра-1, яку вдалося розвинути на швидкості. АЕК не встиг перебудуватись після втрати мʼяча на чужій половині, Піхальонок розвернув атаку праворуч, а Хайнер виконав простріл в штрафний майданчик. В результаті не вдалося досягти нічого кращого, ніж вивести Бабенка на удар без перешкод метрів з 25-ти, Руслан непогано пустив мʼяч низом - він летів приблизно в штангу, але захисник заблокував удар.

 

34 хвилина. Яколіш нагнітає ситуацію на фланзі в тому сенсі, що псує нерви Хайнеру. Бразилець трохи перевірив суперника на міцність, але лише трохи; той влаштував ганебну симуляцію, арбітр відмахнувся від цього спектаклю.

 

40 хвилина. Понс отримав по голові в чужому штрафному, і АЕК на якийсь час залишився в меншості. Команда миттєво відреагувала на зміну ситуації і зайняла оборону за схемою 5-3-1 або навіть 6-3-0. Навіть якби суперник отримав вилучення на постійній основі, навряд чи Дніпру-1 стало б набагато простіше подолати його захист. Територія перейшла б до дніпрян, але підступи до штрафного все одно були б надійно перекриті.

 

Перерва

АЕК грає максимально щільно по всьому полю. Після будь-якої передачі від захисників або Валефа в другу лінію наш гравець опиняється під тиском і змушений діяти спиною до чужих воріт. Піхальонок та Рубчинський змушені шукати мʼячі на флангах, Бланко має вмикати на максимум свої можливості по контролю мʼяча аби утримати його у себе і бодай трохи протягти вперед. Жодна з довгих передач у Дніпра-1 не призвела не те що до потенційної небезпеки воротам Піріча, а навіть до продовження володіння мʼячем. Гостроти не те що не вистачає - вона просто відсутня як клас; АЕК створив на полі справжню трясовину, з якої дніпряни не можуть вибратись.

 

Танчик замінив Рубчинського в перерві і зайняв позицію правого вінгера, натомість Бланко пішов замість Валіка в центральну трійку. Акцентувати, що той зіграв не найкращий матч - це як їсти несмачну страву і уточнити, що конкретно наступна ложка теж не була смачною. Не найкращий матч грала вся команда, а не окремі персоналії.

 

51 хвилина. Дніпро-1 міг на рівному місці зрівняти рахунок: Пеглоу завдав майстерного удару з-за меж штрафного в ближній кут, мʼяч падав перед голкіпером і був дуже важким для опрацювання, і Піріч з ним не впорався - впоралась лише штанга. До моменту призвела ледве не перша довга передача, яку вдалося якісно приборкати Гуцуляку, і таким чином розвинути атаку.

 

57 хвилина. Той самий рак, коли немає риби: після вкидання з ауту Піхальонок обігрався з Пеглоу і пробив з лінії штрафного - занадто неточно.

 

61 хвилина. Хайнер викинув Яколіша за межі поля. Той, звісно, заслужив на таке ставлення до себе, але на жаль за правилами футболу така дія карається жовтою карткою. Певно, це відголоски протистояння гравців ще з першого тайму, Яколіш увесь матч намагається спровокувати суперника на необдумані дії.

 

70 хвилина. Хайнер знову порушує правила - арбітр міг би фактично закінчити цей матч, вилучивши бразильця. Він навіть потягнувся до кишені, але неясно, чи це був намір показати картку Хайнеру, зупинений згадкою про те, що в нього жовта вже є, чи лише погроза гравцю АЕКа, який підбіг качати права. На жаль, окрім безглуздих порушень правил згадати нічого - Дніпру-1 не вдається притиснути АЕК до штрафного і влаштувати бодай навалу на його ворота, кіпріоти впевнено контролюють хід матчу.

 

72 хвилина. Один з нечисленних шансів забити: Гуцуляк намагається пробити головою після подачі зліва від Пеглоу, але лише чіпляє мʼяч маківкою. А позиція була гарна, так і просилась скидка в дальній кут воріт. Хайнера від гріха подалі замінює найспокійніший і найвиваженіший гравець в ростері Дніпра-1 - Когут :)

 

75 хвилина. Звучить сюрреалістично, але Дніпро-1 упіймав суперника на контратаці. Амаш обігрався з Пеглоу на своїй половині поля і фантастичним до міліметра вивіреним пасом кинув Гуцуляка в прорив. Тому назустріч чкурнув голкіпер, Олексій прокинув мʼяч позв нього ліворуч... і, напевно, одразу зрозумів, що зробив це невдало - наздогнати мʼяч вже було б вкрай складно. Тому вінгер/форвард вирішив хоча б дати червону картку Пірічу, але навіть цього досягти не вдалося: Гуцуляк впав, так і не дочекавшись контакту з воротарем, і отримав ганебну жовту картку :( Чомусь здається, що Довбик зміг би завершити цей епізод голом - принаймні шансів на це він мав би більше. Гуцуляку важко дався матч на чужій позиції, і навряд чи такий план Б по заміні Довбика дасть кращий результат в майбутньому.

 

86 хвилина. Амаш подає кутовий, і мʼяч в польоті перетинає лицьову лінію. Дуже точна ілюстрація перебігу всього матчу.

 

89 хвилина. Замість Бланко виходить Кононов - таке враження, що на фарт :) Щоб посунути Танчика з позиції захисника, яку він закривав після заміни Хайнера, вище на вінгера. Бо саме Танчик виконав асист на Довбика в матчі проти Вадуца на груповій стадії. Тоді ігрова ситуація була навіть гірша, ніж в цій грі, але одна майстерно розіграна комбінація принесла Дніпру-1 перемогу. Але ж Довбика не було на полі, тому цього разу ставка не спрацювала.

 

АЕК на останніх хвилинах не намагається упіймати Дніпро-1 на контратаці і закрити матч, віддаючи перевагу збалансованій грі без форсування подій. При цьому і нижче кіпріоти не сідають, лише ситуативно дніпрянам вдається заходити в атакувальну третину, але перманентного тиску на ворота суперника не відбувається. Незважаючи на перевагу лише в один гол, АЕК впевнено доводить двобій до перемоги.

 

Висновки

Коли довго дивишся футбол, то майже все вже десь колись бачив :) Двобій - копія матчів Дніпра проти Марселя в 1/8 фіналу Кубка УЄФА в березні 2004-го року. Тоді перший матч на виїзді так само закінчився 1:0 - з корявого пенальті забив Дрогба, а матч-відповідь на Метеорі приніс нульову нічию. Для повної ідентичності ще потрібно згадати, як Ротань влучив у штангу ударом з-за меж штрафного, і це був чи не єдиний шанс Дніпра тоді забити.

 

АЕК заслужено пройшов до наступного раунду, а Дніпро-1 не показав тієї гри, яка дала б змогу реально розраховувати на перемогу. Команді не вистачає інтенсивності дій - занадто часто суперник виходив переможцем із ситуацій 50/50, занадто суворо він перекрив нам центр поля, не кажучи вже про останню третину. Очевидно, що це наслідок особливостей підготовки до весняної частини чемпіонату, хоча певне тривожне відчуття ці два матчі залишили. Чи встигне команда набрати максимальні кондиції до початку чемпіонату? Перші суперники вкрай складні - Олександрія та Динамо, тому часу на поступовий розігрів не буде, цей час був якраз в матчах проти АЕКа. Якщо все розраховано вірно, то ми побачимо трохи (цілком?) іншу команду вже в першій грі чемпіонату. Інакше клуб (місто!) ризикує втратити унікальний шанс не будемо навіть вголос вимовляти, на що.

 

 

Lexa, спеціально для FCDNIPRO.COM

 

 

35 комментариев
  • Палич
    Вс, 26 февраля 2023, 17:52
    Опорних нема, флангів сильних нема, без Довбика нападу нема, але 350 лівих захисників, хоч маринуй, правда половина з них з травмами, виникає питання, як ми маємо ставати чемпіонами?!!!

    А за аналіз статті, автор РЕСПЕКТ!
    рейтинг: +9
  • Mario
    Вс, 26 февраля 2023, 19:01
    Правильный обзор и справедливый обзор. Дополнить нечего.
    АЕК не наш соперник, теперь нужно сосредоточиться на ЧУ.
    Считаю, что тренер мог рискнуть и сделать замены раньше, чем на 83 и 89, пятую забыли сделать. Зачем тогда набирать кучу игроков на лавку.
    рейтинг: +7
  • Mario
    Вс, 26 февраля 2023, 19:12
    занадто часто суперник виходив переможцем із ситуацій 50/50
    явно мы форму не набрали
    рейтинг: +4
  • Nookie
    Вс, 26 февраля 2023, 19:17
    Всеми кем можно было усилить атаку и центр поля вышли на замену. Оставались вратари и защитник.
    рейтинг: +2
  • Justas
    Вс, 26 февраля 2023, 19:17
    А ты на лавку смотрел, конкретно в этом матче?
    рейтинг: +2
  • КардиналXVI
    Вс, 26 февраля 2023, 19:31
    Я далек от мысли, что команда слила матч, делая ставку на чемпионат. Но давайте будем реалистами. Какие на хрен еврокубки? Надо состав натаскать, игровые схемы… Половина игроков вообще не понимает что делают партнеры. Сколько раз открывался Хайнер??? Получил он мяч на ход??? да нет, конечно!.. У нас есть звезды более высокого ранга. Надо забить и забыть про еврокубки до тех пор пока там не стыдно будет играть. А пока… А пока сосредоточиться на безликой УПЛ. И если мы не разорвем Александрию… то это, реально будет бесить… А еврокубки… Ну то такэ. Не вылетели бы сейчас, вылетели бы на следующей стадии. ИГРА ПОКА НЕТ!!! Вот что тревожит(((((
    рейтинг: +8
  • Justas
    Вс, 26 февраля 2023, 20:11
    Lexa
    Не соглашусь с твоим дежавю по Марселю.АЕК и Марсель-2004, который кстати дошел тогда до финала и Днепр-2004 и сгодняшний СК-это разные галактики.Разве шо результат идентичный.Хорошо помню те игры, интрига зашкаливала.И индивидуальное мастерство и общекомандное тогда было на совсем другом уровне.Нынешнее противостояние, коротко можно описать, как играли 2 говна.Может у нашей команды и были объективные причины для такого проёба…
    рейтинг: +10
  • Lexa
    Вс, 26 февраля 2023, 22:12
    Я виключно про хронологію подій у двоматчевому протистоянні згадав) Рівень тих матчів з Марселем був вищим, це очевидно.
    рейтинг: +4
  • Viktor
    Вс, 26 февраля 2023, 21:18
    Дай Боже здоров'я Довбику, бо інакше буде скрутно…
    рейтинг: +4
  • Жоня
    Вс, 26 февраля 2023, 22:31
    Из комментариев некоторых болельщиков понял, что АЕК выглядел не лучше СК. А на мой взгляд их игра была более упорядочена. То-то и расстраивает, что это была не команда звезд. И мы бы в принципе при нормальной организации игры, слаженности и лучшей форме некоторых игроков их бы без проблем обыграли. Ну вот будем смотреть чемпионат и будете радоваться нашим победам над слабыми командами и говорить на любую команду в чемпионате, что она не слабая. А как она может быть не слабая, если лидер чемпионата не может нормально играть в не особо престижном кубке, но обыгрывает на классе эту команду? Не вызывают игры в чемпионате былых эмоций. И это тоже была одна из причин того, что на стадионы стало ходить меньше народа.Но вариантов нет. Будем смотреть то, что есть и ругаться на Причале))
    рейтинг: +10
  • AnderUman
    Пн, 27 февраля 2023, 08:49
    Будьте, бро, больше прагматиком: выиграть даже в таком болоте чемпионство, в первую очередь, назло двум вечным«гегемонам»-куянам и кротовне-уже огромный плюс.
    Второе: попадание сразу в группу в ЛЧ(а учитывая, как играют наши команды в ЕК в последнее время-скоро и чемпион будет туда пробиваться с боями через сито квалификаций)будет не только мега-историческим событием всего днепровского футбола, а и очень нехилой финансовой подушкой на сезоны вперёд, что в наших тперешних реалиях, безусловно, самое главное
    рейтинг: +6
  • Жоня
    Пн, 27 февраля 2023, 12:40
    Бро, однозначно выиграть чемпионство это для нас большая радость! Но в футболе есть какая-то аналогия с шахматами. Не всегда имея в игре ферзя можно победить. Не буду заранее критиковать особо тренерский штаб, но на них всегда лежит ответственность за команду. АЕК можно было пройти.
    рейтинг: +7
  • Александр
    Пн, 27 февраля 2023, 11:52
    Если подотыжить, то плана-Б во второй игре мы по сути и не увидели. Сменить банально Гуцуляка на Довбыка, это же не план-Б. Днепр играл в то, во что они привыкли играть, а нужно было карденально поменять саму суть игры. Нужно было старатся играть как можно ниже и менше деоать забросов верховых, так как там имел приемущество АЕК. Но играть низом нужно уметь использовать дриблинг, что в нашей команды мало у кого получается. Ето фактически один Бланко так играет с команды. Вот тут и вся загвостка игры Днепра. Поменять суть игры у нас не хватает мастерства, а играть через фланги и забросы на форварда, что обычно наши игроки делают АЕК все перекрыл там за щет рослости и антрометрии своих игроков. ну и конечно клас у них повыше условного Львова или Металист 1925. Хотя и там у нас возникали проблемы. Вывод: Плана-Б у команды, так и нет!
    рейтинг: +2
  • Матвеус
    Пн, 27 февраля 2023, 14:04
    Краем глаза сейчас смотрю Александрию против МХ 1925. Александрию такую можно и нужно обыгрывать. Хоть вроде у них и движение какое-то есть, и мяч контролировать пытаются, но уровень игроков для такого футбола имени Ротаня, откровенно слабый. 4 марта жду уверенную победу от Днепра
    рейтинг: +2
  • Nookie
    Пн, 27 февраля 2023, 14:19
    Ну Ротань пока себя еще особо не показал как тренер, который вправе требовать игроков высокого уровня. В принципе что-то требовать.
    .
    От Александрии пока видна беготня без дальнейшего развития, игрок долго бежит с мячом упирается в защитника и только после этого глаза поднимает. Не прошла задумка с поднятием Логинова выше линии защиты для розыгрыша. Раз обокрали из-за его нерасторопности и слабо нарисованого фола и сразу гол пропустили.
    рейтинг: +3
  • Nookie
    Пн, 27 февраля 2023, 14:36
    Чт сразу бросилось в глаза, это прессинг с первых минут матча. И к 70 минуте пока сил хватает, даже на таком тяжелом поле.
    рейтинг: +2
  • We want DD
    Пн, 27 февраля 2023, 14:11
    Чкурнути — смачне укрaїнське слово…
    Дякую, що нагадали!..:)
    рейтинг: +3
  • saloeschkaukr
    Пн, 27 февраля 2023, 15:28
    Мужчины, игравшие за «Днепр-1», смотрелись уверено и достойно. Физическое состояние игроков команды на должном уровне. Пока ещё хромают взаимопонимание и нацеленность на ворота соперника, также пере-пасовка защитников, у собственных ворот, порождает игровую безвкусицу. Но главный жирный минус в игре «Днепра-1»-это дилетантская тренерская позиция. Низкий поклон Гражданам Украины приближающим Победу над гидрой российского кровавого путинизма.
    рейтинг: +6
  • Puncher76
    Пн, 27 февраля 2023, 19:04
    Безбарвність нагадала минулорічний Дніпро 1 у матчах з тим же АЕКом, тільки к Валефу немає великих питань. Але малюнку гри не побачив зовсім..Хоча мав надію після року призначення Кучера побачити більш змістовну гру, навіть без Довбика.
    рейтинг: +2
  • Анатолий Викторович
    Пн, 27 февраля 2023, 20:48
    Так Кучер вже два роки керуе СК Днiпро-1.
    рейтинг: +1
  • Nookie
    Пн, 27 февраля 2023, 21:15
    Наче два з половиною ))
    рейтинг: +1
  • Анатолий Викторович
    Пн, 27 февраля 2023, 21:26
    Точно)))
    рейтинг: 0
  • Dnipro83
    Вт, 28 февраля 2023, 10:00
    Ще один футболіст «Металіста» може перейти в «Дніпро-1»

    2 дні тому — Захисник «Металіста» Олександр Каплієнко найближчим часом може стати гравцем «Дніпра-1». Олександр Каплієнко За інформацією Zo.
    рейтинг: -5
  • Nookie
    Вт, 28 февраля 2023, 10:09
    https://fcdnipro.com/news/aleksandr-kaplienko-perexodit-v-dnepr-1-593.html

    Минулого тижня тут була новина, і ваші коментарі там є. Він вже у розташуванні команди
    рейтинг: 0
  • saloeschkaukr
    Вт, 28 февраля 2023, 16:01
    Мирного неба тебе, УКРАИНА!
    Смотрел, только что, первый тайм Шахтёр-Минай. Я всегда знал то, что рефери Абдула моральный уродец, а теперь ещё убедился в том, что он конченная профурсетка с домбасским амбре.
    рейтинг: -3
  • фермер
    Вт, 28 февраля 2023, 17:43
    Задолбался болеть за разные минаи и ингульцы.Хочется чтобы кроты теряли очки, но в итоге одно расстройство.
    Абдула, не Абдула, а Минай на две головы слабее Шахты.
    рейтинг: +4
  • Жоня
    Вт, 28 февраля 2023, 18:22
    Абдула виноват, что Минтаю не удалось Шахтер обыграть? Вот он негодяй!)
    рейтинг: +5
  • фермер
    Вт, 28 февраля 2023, 18:47
    Может я ошибаюсь, но думаю решающий матч за чемпионство будет спарринг с Шахтой.
    рейтинг: +1
  • Nookie
    Вт, 28 февраля 2023, 18:52
    Если не будет переносов матчей у Шахтера, то у них есть шансы потерять очки в играх между матчей ЕК.
    рейтинг: +2
  • фермер
    Вт, 28 февраля 2023, 19:21
    Сегодня уже потеряли.
    рейтинг: +1
  • Nookie
    Вт, 28 февраля 2023, 21:54
    У шахтера с 5 по 16 марта четыре игры, в УПЛ МХ1925 и Кривбасс, чем не шанс. С Кривбассом скорее всего сыграют в Кривом Роге после Феенорда.
    рейтинг: +1
  • фермер
    Вт, 28 февраля 2023, 23:54
    И зачем эта головная боль? Теперь еще и за Кривбас болеть.
    рейтинг: -5
  • Жоня
    Вт, 28 февраля 2023, 21:11
    Ротань и.о главного тренера Украины? Ничего себе!
    рейтинг: -3
  • Александр
    Вт, 28 февраля 2023, 22:41
    Это уже давно известно
    рейтинг: -1
  • Grod 1980
    Ср, 1 марта 2023, 14:26
    А также Александрии, молодёжки Украины. И чтец и жнец и на дуде игрец
    рейтинг: +1