Пт, 27 сентября 2013, 17:09
просмотров: 5560 коментариев: 28 

Калініч: "Мені нема на що скаржитися"

Калініч: "Мені нема на що скаржитися"

— Ніколо, в недавньому матчі, проти запорізького Металурга, ви двічі відзначилися. Скажіть, задоволені своєю грою?

— Звісно, задоволений. Давно вже не грав, останній раз у складі Дніпра виходив ще в Києві, проти Динамо. Тоді отримав незначне ушкодження, відтак поїхав грати за національну збірну на матч із південнокорейцями. Там ситуацію з травмою тільки погіршив. Також ще додалася величезна втома, яка накопичилася після довгих перельотів із Сеулу. І вийшло так, що відновився лише зовсім недавно.

 

— Чому так рідко граєте з перших хвилин? У вас щось нечасте зі здоров’ям чи це особисте рішення тренера?

— Не знаю, чому так виходить. У мене із Хуанде Рамосом нормальні стосунки, ми спілкуємося, все добре. Просто за нашу команду виступають багато гравців атакувального плану. Усі вони перебувають у чудовій формі, багато забивають. У нас дуже велика конкуренція за місце у стартовому складі. Проводимо багато поєдинків, граємо через два дня на третій. Наш тренер часто вдається до ротації складу, яка є нормальною ситуацією. У нашій команді кожен хоче грати у складі, проте вирішує все наставник, якому ми довіряємо.

 

— Тобто ви своїм нинішнім становищем у Дніпрі задоволені?

— Так, цілком. Мені нема на що скаржитися. Повторюю: все нормально.

 

— Подейкують, що влітку ви хотіли змінити адресу? Чи відповідає така інформація дійсності?

— Так. Уся справа в тому, що я практично не грав усю другу половину минулого сезону. Не можу просто сидіти й спостерігати зі сторони за тим, як грає команда. У мене є амбіції, я хочу грати, а не сидіти в запасі. Наразі ситуація виправилася. Мені знову довіряють місце на полі, відтак про жодні інші команди я не думаю.

 

— Чому передумали змінювати команду?

— Керівництво дніпропетровського Дніпра не хотіло мене відпускати, попросило залишитися, переконало мене, що я потрібен, отож зможу принести ще чимало користі. Вирішив погодитися, адже мені Дніпро імпонує. Подобається колектив, тренувальний процес, тут узагалі створені всі умови для плідної праці. Намагаюся виправдовувати довіру босів і тренерського штабу команди.

 

— Як вийшло так, що через дискваліфікацію ви пропустили матч першого групового раунду з румунським Пандурієм, а не, скажімо, з естонським Німме Калью в раунді плей-оф? Адже покарання діє ще з минулого року, і його можна було відбути ще в одному з матчів кваліфікації турніру?

— Не знаю, що вам на це відповісти. Можливо, це помилка когось із співробітників клубу. Так, я справді міг відбути дискваліфікацію в матчі з естонцями, однак про це ніхто не подбав. До мене просто прийшли і повідомили, що я не зможу зіграти, адже ще маю відбути покарання за огріхи минулого сезону. Можу сказати, що моєї вини у цьому немає.

 

— Дніпро нині сильніший свого торішнього зразка чи залишився на тому ж рівні?

— Що й говорити, ми, звісно, стали сильнішими, порівняно з минулим сезоном. Уже три роки виступаємо разом, звикли один до одного, зігралися. Повністю пристосувалися до тренерських вимог, розуміємо, як треба грати, куди треба бігти, що робити в тій чи іншій ігровій ситуації. Команда прогресує з кожним роком. Пам’ятаю, коли тільки приїхав, команда була в розібраному стані. Тренер щойно прийшов, багато було нових гравців. Тоді про зіграність мова не йшла, намагалися просто виконувати тренерські настанови. Зараз усе зовсім інакше, тепер нас справді можна назвати командою.

 

— Ви два роки виступали в анг­лійській прем’єр-лізі за Блекберн Роверз. Скажіть, чому у вас не склалася кар’єра на Туманному Альбіоні?

— Вийшло так, що, перейшовши до Блекберна, був гравцем основ­ного складу, багато грав, забивав. Однак потім прибув новий керманич, президент змінився, тож мені, по суті, дали зрозуміти, що більше я їм не потрібен. Новий тренер почав запрошувати своїх виконавців на мою позицію, тому я й вирішив негайно змінити клуб.

 

— Отже, пропозицію дніпропетровців ви прийняли одразу?

— Так, нітрохи не сумнівався в такому рішенні. Представники українського клубу дуже сильно хотіли бачити мене у себе, відтак я дав їм принципову згоду. Необхідно віддати їм належне, вони наполегливо працювали над тим, щоби якомога скоріше я переїхав до Дніпропетровська. Також перед переходом я знав, що у цьому колективі виступає Стрінич, радився зі Срною. Він сказав, що Дніпро — дуже хороша команда, й мені варто підписати з нею конт­ракт. Тобто, переїжджаючи в Україну, я був достоту обізнаний про нове місце роботи.

 

— Цього уїк-енду Дніпро грає проти Чорноморця. У команді відчувається напруженість перед відповідальною грою?

— Та ні. Усе нормально. Ніякої нервозності немає. Усі готуються в звичному режимі. Чорноморець такий же суперник, як й усі інші. Знаємо, що одесити мають непогану переможну серію, останнім часом демонструють пристойний футбол. Та наша команда сильніша, тим паче, граємо перед рідними вболівальниками. Маємо перемагати — сто відсот­ків. Скажу більше, нам необхідна ця перемога, адже триває запекла боротьба за перше місце. Після одеситів нас очікує домашній поєдинок у Лізі Європи проти Фіорентини та дербі з Металістом. Ми відстаємо від харків’ян на троє очок, і маємо ліквідовувати цей гандикап. Намагатимемося зіграти у свою гру, а вже потім подивимося на результат.

 

— З голеадором Чорноморця Олексієм Антоновим ви особисто знайомі, адже він також виступав за Дніпро?

— Звісно, я знаю його. Я вже перейшов у Дніпро, коли він був у команді. Хороший нападник, індивідуаліст, із хорошим голевим відчуттям. Якщо він гратиме проти нас, захисникам доведеться попітніти. Утім, у футбол грає не одна людина, а команда. А вона в нас сильніша, відтак ми й переможемо.

 

 

footboom.com

 

28 комментариев
  • Ёхохо...Фк ДнепрФорева
    Пт, 27 сентября 2013, 17:15
    Ебическая сила Калян)Как уверенно он сказал…
    Мы сильнее и значит мы ПОБЕДИМ…
    ДАВАЙ КАЛЯН, Рви Марячков)
    рейтинг: +31
  • ДНЕПР ЧЕМПИОН
    Пт, 27 сентября 2013, 17:17
    хорошие слова николы калинча.
    рейтинг: +27
  • Nikopolskiy
    Пт, 27 сентября 2013, 17:20
    ИМХО: Антонов не хуже Калинича
    рейтинг: -36
  • пиф
    Пт, 27 сентября 2013, 18:15
    По моему мнению-абсолютно разноплановыеигроки
    рейтинг: +12
  • el Kuzmicho
    Сб, 28 сентября 2013, 16:20
    ти не один…
    рейтинг: +3
  • Tragikomiks
    Пт, 27 сентября 2013, 19:24
    ну не знаю, не пробовал, тебе виднее ;)
    рейтинг: -7
  • Dnepr the best
    Пт, 27 сентября 2013, 19:27
    Если давать Калиничу столько игрового времени как в Запорожье то он будет одним из лучших форвардов в ЧУ.И именно сейчас ему надо давать игровую практику потому что он начал набирать обороты.
    рейтинг: +16
  • na[FAN]ya
    Сб, 28 сентября 2013, 10:15
    Логика присутствует. Но поставь себя на место Рамоса: Селезнев регулярно забивает, Зозуля игрок другого плана, как бы дополняет и положил пару важных мячей, т.е. на психологическом подъеме. Кого из них менять? Втроем — это перебор, а так считаю лучшее враг хорошего. Ну и по Запорожью судить о силе Калинича все же не стоит.
    рейтинг: -1
  • r
    Сб, 28 сентября 2013, 10:46
    ИМХО: Калинич разнообразней и потенциал у него выше
    рейтинг: +5
  • Максим1937
    Пт, 27 сентября 2013, 17:25
    Давай Коля прорывайся в основу, тебе это по силам, ну и черножопцу парочку положи.
    рейтинг: +20
  • 1. Dnipro
    Сб, 28 сентября 2013, 09:54
    Я надеюсь что те кто писал что Калинича надо быстро сплавлять за любые деньги, это не те люди которые сейчас тут ним восхищаются. похожая ситуация и с Рамосом. Как тут его плавили, и что сейчас пишут как только появился слушок про Турцию.
    рейтинг: +4
  • Эксперт
    Пт, 27 сентября 2013, 17:54
    положи двушку черномору, и заткни всех кто про тебя пи*дит)
    рейтинг: +15
  • 1. Dnipro
    Сб, 28 сентября 2013, 09:54
    во во
    рейтинг: 0
  • 1. Dnipro
    Вс, 29 сентября 2013, 15:18
    двушка не получилась))
    рейтинг: 0
  • пиф
    Пт, 27 сентября 2013, 18:16
    А лично я в него верю
    рейтинг: +9
  • Tragikomiks
    Пт, 27 сентября 2013, 19:25
    Калинич странный до невозможности, техничен невероятно, но как-то так все плавно происходит у него)
    рейтинг: +3
  • Непростой
    Пт, 27 сентября 2013, 19:31
    Был в Запорожье на матче. Калинич два забил, два не забил. Ну вообщем после некоторого простоя — приличный результат, да и мячи забивал в непростые моменты матча. Импонирует его уверенность в том, что Днепр сильнее. Хотя, как иначе, Днепр однозначно сильнее!
    рейтинг: +4
  • Матеус лучший
    Пт, 27 сентября 2013, 20:02
    Никола-очень старательный, никогда не забуду его единственный и победный гол Арсеналу(Кучука), на том гребаном газоне, как он просто выгрыз тот гол, молодец!!!
    рейтинг: +9
  • ZICO
    Пт, 27 сентября 2013, 20:40
    Согласен!!! Один из лучших если не лучший гол его за Днепр
    рейтинг: +6
  • Spirt
    Сб, 28 сентября 2013, 04:38
    даж спецом полез вспоминать на ютуб )) классный гол )
    рейтинг: 0
  • el Kuzmicho
    Пт, 27 сентября 2013, 21:11
    Лично мне Николя очень нравится, очень хочется что бы у него получалось чуть больше, футболист то он не заурядный!
    рейтинг: +6
  • Spirt
    Сб, 28 сентября 2013, 04:31
    Согласен ) надеюсь, он прибавит и лучше впишется в командную игру )) С Запорожьем показал, что его рано списывать со счетов )
    рейтинг: +3
  • 101010101010
    Сб, 28 сентября 2013, 02:14
    Давай Нико, не останавливайся!
    рейтинг: +3
  • Garrik
    Сб, 28 сентября 2013, 07:37
    Колямба — самый интересный форвард Днепра на текущий момент. Ему бы настырности Зозули да тунцовой целеустремлонности. Цены бы не было, по технике он выше и того и другого. Вопрос в силе духа и в характере…
    рейтинг: +4
  • vadimgoll
    Сб, 28 сентября 2013, 10:11
    Человек не фарт — прошлый сезон куча штанг и перекладин, этот (матч против МЗ) просто суперская игра вратаря
    рейтинг: +2
  • Taccardi
    Сб, 28 сентября 2013, 13:37
    давай Никола, ждем от тебя голов))
    рейтинг: +3
  • alex_dniepr
    Сб, 28 сентября 2013, 14:18
    Большой потенциал пора уже реализовывать на поле))Микола, ты же прирожденный «хозяин штрафной»!
    рейтинг: +4
  • Seagullkop
    Вс, 29 сентября 2013, 10:21
    Однозначно набирает обороты, и выпускается не зря. Селя то подсел немного. Запорожье и вчерашний матч яркое тому подтверждение.
    рейтинг: 0