Ср, 19 декабря 2012, 20:00
просмотров: 6742 коментариев: 14 

Михайленко: "На зимовий збір з основою поїде четверо футболістів молодіжки"

Михайленко: "На зимовий збір з основою поїде четверо футболістів молодіжки"

— Дмитре Станіславовичу, на відміну від першої команди, молодіжна перебуває після літньо-зимової частини змагань у нижній частині турнірної таблиці. Чому?
— Ключових факторів є троє. Перш за все, варто зазначити, що склад нашої молодіжки укомплектований переважно гравцями 1993–1994 років народження, тож хлопцям наразі всього в середньому по 18 (на відміну від суперників). По-друге, перед стартом нинішнього сезону ми змінили практично всю захисну лінію, а в центрі оборони в нас діють гравці 18-ти й 17-ти років, отож, якщо забиваємо ми вдосталь (32 м’ячі, п’ятий показник першості), то пропускаємо, як наслідок, дуже багато — 26 м’ячів. Третій чинник — травми, адже на півроку втратили двох основних виконавців, отож лава для запасних, самі розумієте, на надто багата.

 

— Такий дисбаланс команд клубної структури в Дніпропетровську якось намагаються виправити? Які завдання ставлять перед вами насамперед?
— Першочергово, звісно ж, — готувати футболістів для першої команди. Але тут є одне але: якщо в клубах прем’єр-ліги й грає молодь, то їй, як правило, вже за 20. Рідкісне явище — знайти в складах команд гравців 1992 року народження, а в нас — ще молодші. Відтак, правду кажучи, делегувати Хуанде Рамосу серйозне підсилення нам іще не на часі. Тим паче, якщо головна команда обіграє наразі Наполі чи ПСВ, то, вдумайтеся лишень, яка там конкуренція! Потрапити в основну обойму, м’яко кажучи, не дуже просто. Ба — Дніпро наразі не може собі дозволити награвати нашу молодь. Вона ще неготова до цього.

 

— А як часто Хуанде Рамос буває на матчах молодіжної команди?
— Буває або він, або його помічники. А генеральний директор клубу Андрій Стеценко взагалі не пропустив жодного поєдинку. Тому в цьому аспекті співпраця налагоджена.

 

— В іспанця були якісь вимоги до тактичної схеми вашого колективу? Адже часто молодіжні команди повторюють манеру гри головної.
— Так, намагаємося сповідувати стиль основи. Проте можливостей для цього, звісно, не так багато, як би того хотілося, адже в нас велика ротація складу, постійно хтось травмується, а замінити хворих ніким. Часто хлопці змінюють позиції не від хорошого життя, відтак процес іде, проте зі своїми логічними ускладненнями.

 

— Чи планує головний тренер взяти на зимові збори когось із вашої команди? Чи когось рекомендували іспанцю?
— Так, із упевненістю можна говорити, що на зимовий збір з основою поїде четверо футболістів молодіжки: Близніченко, Третьяков, Бохашвілі та Горбунов. Але повторюся: якщо в запорізькому Металурзі чи Оболоні побачити в складі ще зовсім юних гравців простіше, то Дніпро на нинішньому етапі розвитку дозволити собі цього не може. А якщо вести мову про заявковий регламент, то наразі можу лише сподіватися, що до 2015-го здатні підготувати кількох кваліфікованих виконавців…

 

ukrfootball.in.ua

 

14 комментариев
  • FC_DneprUA
    Ср, 19 декабря 2012, 20:07
    О молодеж это хорошо
    рейтинг: 0
  • Suzuki
    Ср, 19 декабря 2012, 20:45
    если двоих отберет -хорошо будет на замену олейнику-алиеву, а еще денисов инкум боатенг ???
    рейтинг: 0
  • sossios
    Ср, 19 декабря 2012, 21:35
    Берет, потому что снова не сможет полноценно даже двухсторонку провести.
    рейтинг: 0
  • Ден_82
    Чт, 20 декабря 2012, 21:14
    100%, научен горьким опытом.
    рейтинг: 0
  • sahabaha
    Ср, 19 декабря 2012, 22:00
    А куда они все подевалися, у нас что — блокада была, может чумка или эпидемия скорлатины.Чудовищная нехватка кадров в обоих составах.
    рейтинг: 0
  • UTOPIE
    Ср, 19 декабря 2012, 22:25
    Рад за молодёжь!!! Давно пора обкатывать!!!
    рейтинг: 0
  • Tempers
    Ср, 19 декабря 2012, 22:45
    Все ребята очень интересны.Бохашвили давно нам известный персонаж, Близниченко только тому кто углубляеться и интересуеться знакомо и его имя, перспективы там очень хорошие парень насколько знаю с головой.Думаю ситуация с Лёпой не повториться и он вполне может пойти по пути Коноплянки, Третьяков еще совсем уный парень всего 16, а уже игрок дубля и и сборной U-17 при чем очень полезный выходит на поле на замену и сразу усиливает игру.Горбунов-тёмная лошадка ну посмотрим, может кому-то будет дан шанс ведь тренеровки с игроками основы должны дать толчёк, ведь мы уверен сможем воспитать для клуба новых звёзд! Удачи вам молодёжь!!!
    рейтинг: 0
  • Viktor
    Ср, 19 декабря 2012, 23:09
    и снова ни одного защитника!
    по памяти последний защитник, который попал из дубля в основу был кажется Матюхин… в начале 2000-го.
    что-то у нас совсем разучились готовить защитников!.. если с атакующими игроками еще кое-как, то с защитой полный вах!..
    удачи!
    рейтинг: 0
  • Днепровский
    Ср, 19 декабря 2012, 23:40
    Не вах, а ШВАХ!
    рейтинг: 0
  • Матвеус
    Чт, 20 декабря 2012, 02:18
    Эй,alessandro1393, зайди на«Денисов на пути в Москву»! Имеешь там ответ от меня, кретин!
    рейтинг: 0
  • Денис 1985
    Чт, 20 декабря 2012, 09:18
    рейтинг: 0
  • Slava7
    Чт, 20 декабря 2012, 09:43
    Молодых защитников нет, потому что почему-то воспитанников Днепра-защитников 1992 и 1991 г.р. присматривают сейчас другие клубы, только не Днепр. Днепр их сплавил и они успешно теперь играют в других командах
    рейтинг: 0
  • ЛогикOFF
    Чт, 20 декабря 2012, 10:18
    Молодеж это только плюс, главное чтоб доросли до основы вот тогда действительно будет успех. ИМХО самое приятное когда за клуб играют воспитаники академии пусть даже не Украинец главное Днепрянин.
    рейтинг: 0
  • ЛогикOFF
    Чт, 20 декабря 2012, 10:28
    Надеюсь наши тоже будут «промывать мозги», чтоб как у шахты и дырки. Чтоб все воспитаники при первой возможности на чемодан и домой в любимую родную команду ФК Днепр. :D
    рейтинг: 0