Вт, 7 декабря 2021, 00:23
просмотров: 2926 коментариев: 5 

Ступар: Пенальти назначен верно

Ступар: Пенальти назначен верно

Суддівський експерт, ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар проаналізував суддівство насиченого на події матчу 17-го туру УПЛ "Дніпро-1" - "Чорноморець".

 

- Трапилася цікава ситуація. М'яч влучив Назаренку, який стояв за межами штрафної площі, у груди. Арбітр призначив штрафний удар за начебто гру рукою й показав футболістові "Дніпра-1" жовту картку. Зрозуміло, що якби Назаренко перебував у штрафній площі, втрутився б ВАР і скоригував би рішення арбітра в полі. Однак це було за межами шістнадцятиметрової зони, тому не втручався. Але ж "Чорноморець" міг з цього несправедливого штрафного забити гол. І ніхто б Миколу Балакіна не виручив, - взяв слово Мирослав Іванович.

 

- Попередження помічникові Мороза за апеляції було винесене справедливо. Адже м'яч влучив в руку дніпрянину Ді Франко від партнера, рука була у природному положенні, тренери повинні знати, що за таке пенальті не призначають. А коли Ігнатенко забив гол на 71-ій хвилині, винний у заминці не Микола Балакін, а асистент Дмитро Оганесян. Він підняв прапорця, сигналізуючи про начебто офсайд у Довбика, що асистував Ігнатенкові. Момент тонкий, складний, але помилковий для асистента. ВАР показав, що гравці знаходились на одній лінії, що не є положенням "поза грою".

 

В цілому можна говорити, що Балакін провів гру непогано. Спершу стримував гравців зауваженнями, усними методами, а жовті пустив у хід тільки тоді, коли гравці не зробили висновків та продовжували грубо фолити. Пенальті у ворота "Чорноморця" на 64-ій хвилині призначено закономірно, - підсумував суддівський експерт.

 

ua-football.com

 

5 комментариев
  • фермер
    Вт, 7 декабря 2021, 00:55
    Воистину.И перестаньте искать оправдания нашей победе.Тошно уже.
    рейтинг: +12
  • St still
    Вт, 7 декабря 2021, 08:11
    После гола черноморца, был убеждён что закатим и не один. Радует что с командами второй половины таблицы выигрываем уже наверно на классе! Ждём зимой КАЧЕСТВЕННОГО усиления чтоб бронза была наша, и лугончанам должок нужно вернуть.
    рейтинг: +10
  • Koroid
    Вт, 7 декабря 2021, 08:41
    И все же казалось что судейство было лояльным к нашей команде.

    А так да, все что бог даёт в торбу!
    рейтинг: -7
  • MR.BRO
    Вт, 7 декабря 2021, 09:12
    Ми просто настільки звикли, що нас засуджують, що адекватне суддівство вже здається чимось нереальним)) Подивився детальнийй огляд на ютуб. Там руки були що у Чорноморця в штрафній, що у нас. І обидва пеналя Балакін не поставив через те, що руки були в природньому положені + мала відстань між гравцем та мячем (тобто гравець навіть якби хотів то не встиг прибрати руку) А так, все по ділу. Там прес служба ЧО пижиться, згадує наші руки в штрафній і каже про видуманий пенальті, а от про свої руки в тій же штрафній мовчить, плюс навіть не згадали про видуманий небезпечний штрафний на їхню користь… Українські реалії, своїх відмазати, чужих обісрати і закривати на все очі якщо це тобі вигідно…
    рейтинг: +12
  • Соверен
    Вт, 7 декабря 2021, 09:48
    Все правильно… все по делу и не надо искать какаху в бочке с пивом)))
    рейтинг: +4