Сб, 23 октября 2021, 20:10
просмотров: 3102 коментариев: 36 

Ігор Йовічевіч: Нехай краще мене називають поганим тренером

Ігор Йовічевіч: Нехай краще мене називають поганим тренером

− Перш за все, я би говорив про менталітет і амбіції клубу, – зауважує 47-річний хорватський фахівець. – Разом з керівництвом «Дніпра-1» ми склали бізнес-план, який знову таки всі разом намагаємося втілити в життя. Віримо в себе та в перемогу – без цього успіх був би неможливим. Потихеньку вдосконалюємося у різних аспектах і долаємо рівень за рівнем, прагнучи нав’язати боротьбу визнаним грандам. Я особисто не тільки задовольняю власні амбіції, але й намагаюся передати їх своїм підопічним.

 

Зроблено багато, але ще більше роботи – попереду. Ми працюємо з командою лише рік. Згадайте, і до такого досвідченого фахівця, як Хуанде Рамос, попри сильній підбір виконавців, належні результати в «Дніпрі» прийшли далеко не відразу. Нехай вболівальники наберуться терпіння – ми стараємося заради них. Розуміємо: це місто безумовно заслуговує на повернення футбольної слави.

 

− Якщо відштовхуватися від результатів, то цього сезону «Дніпро-1» провалив лише одну гру – проти «Зорі» (0:4)?

 

− Парадоксально, але насправді то був один із наших найкращих матчів (посміхається) – він нам багато чого дав. Поразки, як і перемоги, іноді виглядають нелогічними... Наприкінці гри «Зоря», опинившись у більшості, забила двічі і довела справу до розгрому, але все одно із суперником, який регулярно виступає в єврокубках, ми тоді билися на рівних. Намагалися компенсувати відсутність досвіду величезним бажанням. А в цьому бажанні – вчитися, прогресувати, перемагати – й міститься потенціал сьогоднішнього «Дніпра-1», його золотий запас.

 

Хотілося б, щоб преса, вболівальники також оцінювали наші зусилля, а не тільки результати. Якщо ж команда виглядає апатичною на полі, мені першому треба дати по вухах. А я вже дам по вухах гравцям.

 

Ми й надалі старатимемося бути кісткою в горлі для кожного суперника. Звісно, можемо поступитись, але при цьому маємо знати, що зробили для перемоги все від нас залежне, і з чистою совістю дивитись в очі один одному.

 

В минулому сезоні нам було важко сперечатися з такими опонентами, як, наприклад, «Колос» чи «Минай», і якщо вдавалося здолати їх, то здебільшого завдяки збігу обставин чи удачі. Нині ж ми в змозі переграти більшість представників УПЛ не тільки через те, що покращили якість своїх дій, але й через те, що набули упевненості у власних силах. Зуміли переконати себе, що справді здатні на подібне. В ментальному сенсі команда дуже сильно виросла.

 

− У міжсезонні «Дніпро-1» був достатньо активним на трансферному ринку. Чи залишилися позиції, які ще потребують підсилення?

 

− Нам потрібен лівий захисник, який мав би такі ігрові якості, як Влад Дубінчак. Керівництво знає про це, і разом із спортивним директором Андрієм Русолом ми вже працюємо у відповідному напрямку. З іншими позиціями – все гаразд. Для кожної схеми у нас є різні кадрові варіанти, адже в команді вистачає універсальних виконавців, які у разі потреби можуть змінювати свої функції. Змінювати і, що важливо, залишатися на звичному рівні ефективності.

 

− Чи є тактична гнучкість однією з найголовніших якостей, що ви її намагаєтесь прищепити команді?

 

− Саме так! Проти певних суперників ми можемо грати з позиції сили, проти інших – поки ні. Варто бути скромними, чесними і вміти терпіти, коли цього потребує ситуація. Я, наприклад, не є прихильником контролю м’яча, якщо цей контроль не забезпечує нас перевагою. Який сенс в тактиці, якщо вона не дає можливості просуватися вперед, створювати гостроту, загрожувати чужим воротам? Іноді варто віддати м’яч опоненту, зіграти в низькому блоці, проявити витримку, стійкість і бути при цьому готовим вибухнути в потрібний момент. В ідеалі я хочу створити команду, яка б вміла відчувати і читати гру та оперативно реагувала на події на полі.

 

− У неділю на «Дніпро-1» чекає протистояння з «Динамо», підготовці до якого вочевидь ви присвятили весь тиждень. Чи була для вас інформативною гра киян на «Камп Ноу», де наш чемпіон мінімально поступився «Барселоні»?

 

− За великим рахунком, ні. Зрозуміло, що проти нас «Динамо» діятиме зовсім не так, як проти каталонців. Навпаки – воно буде намагатися робити те саме, що робила в середу «Барса». До речі, в Лізі чемпіонів кияни як раз і демонструють свою гнучкість, своє вміння адаптуватися до різних умов. Було б дивно, якщо б Мірча Луческу наказав своїм футболістам заволодіти м’ячем та територією – погодьтесь, за нинішніх умов у грі проти такого супротивника це зробити нереально. Так само, мабуть, як нереально і нам зараз диктувати свої умови динамівцям.

 

В минулому сезоні «Дніпро-1» програв Києву вдома і на виїзді, але в обох зустрічах у нас були певні вдалі періоди, коли ми контролювали гру, тримали м’яч і, вважаю, виглядали краще. Звісно, не хочеться обмежуватися окремими епізодами, хочеться саме так діяти з перших хвилин. Ми прагнемо цього, але нам потрібен час…

 

− Мабуть, напередодні таких зустрічей особливу увагу доводиться приділяти психологічній підготовці.

 

− Звісно, адже можна програти ще до стартового свистка. Програти не іншим футболістам, а назві клубу, його емблемі.

 

Ми вивчаємо сильні та слабкі сторони майбутнього суперника, вигадуємо якісь хитрощі, готуємо якісь пастки, але вони не принесуть користі, якщо хлопці не продемонструють на полі рішучість і відвагу. І тут ми знову повертаємося до менталітету переможців, який є не менш важливим, ніж тактичні та функціональні складники. Його треба виховувати в собі, і це частина щоденної наполегливої праці.

 

− Хто із двох українських грандів – «Динамо» чи «Шахтар» – наразі виглядає сильнішим?

 

− Взагалі найбільш об’єктивним показником є турнірне становище команд (посміхається).

 

Інвестиції, які зробив «Шахтар» перед початком сезону, даються взнаки. Індивідуальна майстерність його футболістів вище. З приходом Роберто Де Дзербі гірники стали діяти дуже компактно, більше грати через контроль м’яча та короткий пас. У такий спосіб вони намагаються досягати результату як в УПЛ, так і в Європі.

 

«Динамо» – стабільна, збалансована в усіх ланках і гарно організована команда. Вона поводиться більш різноманітно, підбираючи тактичний малюнок під кожного окремого суперника. Сьогодні вона домінує, а завтра може зіграти від оборони, як, наприклад, на «Камп Ноу». Чиї козирі виявляться вагомішими – подивимося наприкінці сезону.

 

− Успіхи «Динамо» та «Шахтаря» є орієнтиром для ваших футболістів?

 

− В якійсь мірі. У нас молода команда, і всі ми маємо вчитися і вдосконалюватися, а тренуватися – я в останній раз. Кожного дня віддавати роботі всього себе, не економлячи сил на завтра. Це і є запорукою нашого прогресу, нашого руху вперед. Я хочу бачити в очах хлопців нестерпний голод! Ми ще нічого не вигравали, нічого не досягли. Не знаю, чи вдасться мені зробити «Дніпро-1» чемпіоном, але задля цього я готовий гризти землю. В будь-якому разі, зі мною чи без мене, жага до перемоги має залишатися невід’ємною ознакою клубу.

 

− Олександр Назаренко казав мені, що ви ніколи не кричите на футболістів. Але ж бувають ситуації, коли команду чи окремих гравців потрібно струснути, привести до тями…

 

− Тут немає чіткого рецепту. Кожна ситуація – індивідуальна, кожного разу я маю вирішити, як поводитися. І зазвичай доводиться вирішувати миттєво, за долі секунди. Необхідно відчувати, чого потребує той чи інший хлопець, вміти поставити себе на його місце. Свою команду треба вивчати, і це також – щоденна праця.

 

Крик може допомогти, але він точно не є універсальним засобом. Головне – взаємоповага. Краще нехай мене називають поганим тренером, ніж поганою людиною.

 

− У резервній команді «Реала» ви працювали з Рафою Бенітесом. Водночас головним тренером у Королівському клубі в той час був Вісенте Дель Боске. Чи використовуєте ви зараз досвід цих фахівців?

 

− Вимогливого, жорсткого тренера в Іспанії зазвичай називають правою рукою, а лівою відповідно – більш поблажливого та демократичного. Так ось Бенітес – був саме правою рукою, тоді як Дель Боске – однозначно лівою. Перший, наприклад, не дозволив би тобі сісти в автобус в якомусь незрозумілому картузі, другий через це не став би перейматися. Перший дав би тобі прочухана, якщо б ти вибив м’яча після свистка і заробив картку, а другий зробив би вигляд, що нічого не помітив. І кожен з них мав рацію, адже обидва вони вигравали Лігу чемпіонів!

 

Звісно, щось я позичив у Бенітеса, щось – у Дель Боске. Але їхні напрацювання треба використовувати дозовано, з розумом. Копіювання саме по собі – безглуздя.

 

Я постійно вчуся. Їздив до «Севільї», де працював Унаї Емері, в інші клуби. Тут головне не ім’я, а те, що може дати тобі той чи інший тренер. Коли ти хочеш вдосконалюватися в організації контрнаступу, краще, мабуть, дивитися у бік Німеччини, де, до слова, у мене багато друзів. Якщо думаєш про контроль м’яча – прямуй до Іспанії. Я готовий просити пораду з будь-якого професійного питання і не соромлюся цього. При найменшій ліпшій нагоді відвідую семінари та конференції, на яких обговорюються новітні тенденції розвитку футболу. Існує безліч, на перший погляд, маленьких, але дуже важливих нюансів, якими я просто не маю права нехтувати.

 

А ще мені дуже пощастило зі штабом, без якого я би, звісно, не впорався. Юрій Беньо, Андрій Ханас, Валерій Городов, Ізан Андрес, Євген Баришніков, Максим Іванський, Микола Шамардін, Андрій Полунін роблять свою справу на найвищому рівні і допомагають мені у вирішенні багатьох питань. Таких, як, наприклад, аналіз тренувального процесу, визначення тактичних завдань, розбір дій суперника тощо. В деяких аспектах мої помічники обізнаніші за мене, і це лише сприяє ефективній роботі. Кожен з них має власну думку, яка цілком може відрізнятися від моєї. Бо який сенс мати асистентів, які весь час будуть казати: «Так, Містер. Все правильно, Містер»? Мої помічники тримають мене в тонусі, а я тримаю їх (посміхається).

 

− А чи важко тримати в постійному тонусі футболістів? Напевне, вам часто доводиться опускати їх на землю?

 

− Не без цього, звичайно. Перемогти в футболі складно, але перемогти вдруге, зберігши мотивацію і потрібний баланс, – ще важче. Для мене успіх – це перший крок до поразки. І навпаки, кожну поразку ми маємо розглядати як спосіб встати на переможний шлях. Як нагоду побачити власні помилки і зробити належні висновки.

 

Щоб не сталося, треба зберігати спокій – не заноситись у хмари і не посипати голову попелом. Психологічна стійкість, вміння дотримуватися плану на гру в стресових ситуаціях – те, що завжди відрізняє класну команду від посередньої. Те, чого ми намагаємося досягнути у «Дніпрі-1».

 

− Чи додала упевненості Артему Довбику участь у ЄВРО?

 

− А як же! І зараз, на мою думку, Артем є найсильнішим нападником в УПЛ. Потужний, швидкий, рухливий, він ефективно діє як під час позиційного нападу, так і під час контратак. Тримає в напрузі захисників, відпрацьовує у відборі, корисний під час стандартів у чужих і власних воріт. Він – один із тих, хто в «Дніпрі-1» робить результат. До того ж Довбик сам по собі дуже гарний хлопець, він істотно полегшує завдання тренеру своїм характером та ставленням до справи.

 

− Як вийшло так, що провівши п’ять років в системі «Реала», ви зрештою знайшли себе в Україні з її футболом, який, м’яко кажучи мало схожий на футбол Ла Ліги?

 

− Це – доля. Саме такий шлях був визначений для мене і виписаний золотими літерами. В 1995 році, приїхавши до Києва з хорватською «молодіжкою», я порвав тут хрестоподібні зв’язки. До закінчення контракту з «Реалом» в мене залишався рік, який я фактично провів на лікарняному і через це в підсумку залишив Мадрид.

 

Так, спогади про Україну залишалися не найприємнішими, але у 2003-му, коли в мене з’явився шанс приєднатися до «Карпат», переїхати в незнайомий Львів, я вирішив перегорнути ситуацію, почати свої відношення з цієї країною з чистого паперу. Порадився з сім’єю, ризикнув і, як виявилося, зробив один із найкращих виборів у своєму житті. Я закохався в Україну і почуваюся тут по-справжньому щасливим. Тут живуть приємні, доброзичливі люди, які поважають мене, а я віддячую їм тим самим.

 

− Попри можливість оселитися в будь-якому районі міста, ви продовжуєте мешкати на клубній базі. Чому?

 

− Наша база є однією з найкращих у країні, тут створені всі умови для роботи та відпочинку. Мені зовсім не потрібно відключатися від футболу. Навпаки, я хочу зберігати постійну концентрацію, і атмосфера, створена на базі, якнайкраще сприяє цьому. Тутешній персонал – справжні професіонали, які дуже полегшують мені життя, за що я їм дуже вдячний.

 

Моя прекрасна сім’я – дружина Сніжана, вже дорослі сини, 21-річний Маркус і 23-річний Филип, мати – живуть в Загребі, але періодично навідуються до мене. Їхню любов та підтримку я відчуваю постійно. Мої рідні прекрасно знають, яке значення має для мене футбол, і поважають мій вибір.

 

На жаль, як гравець я не підкорив великі вершини. Був визнаний найкориснішим виконавцем на ЧЄ-1990 (U17), де збірна Югославії взяла срібло, але в підсумку так і не реалізував свій потенціал. Тепер уже як тренер хочу зробити для футболу все те, чого не зміг у молоді роки. Це бажання і дає мені енергію, сили, пристрасть, якими я намагаюся ділитися зі своєю командою.

 

 

footclub.com.ua

 

 

36 комментариев
  • Alexx1960
    Сб, 23 октября 2021, 20:21
    Ребят кто прочитал. Чего чувачок тут втирал. В двух словах…
    рейтинг: -18
  • Матвеус
    Сб, 23 октября 2021, 21:26
    Так прочтите!) Очень интересно!
    рейтинг: +10
  • Koroid
    Сб, 23 октября 2021, 20:56
    Он сказал не бздеть. Ещё годик и мы на коне…
    рейтинг: +8
  • Матвеус
    Сб, 23 октября 2021, 21:26
    Верю, так и будет!
    рейтинг: +1
  • Alter Vlad-1
    Сб, 23 октября 2021, 23:43
    Но кто-то нужного коня должен подогнать!
    рейтинг: 0
  • AlexDeadLine
    Вс, 24 октября 2021, 12:04
    А йому нададуть цей час?
    рейтинг: +1
  • Матвеус
    Сб, 23 октября 2021, 21:25
    Шикарное вью! Давай Йови, продолжаю верить в тебя и команду не смотря ни на что. Особенно после игры с Колосом!
    рейтинг: +6
  • bеn_guriоn
    Сб, 23 октября 2021, 21:45
    Полудурок ты прививку сделал?
    рейтинг: -18
  • фермер
    Вс, 24 октября 2021, 01:29
    Привитый, ты придурок?
    рейтинг: +7
  • Матвеус
    Вс, 24 октября 2021, 13:21
    Он привит уже. На всю голову.
    рейтинг: +5
  • AlexDeadLine
    Вс, 24 октября 2021, 12:06
    Що, що а по в'ю Йо-йо навіть Мірчі дасть фору. Лапшою він затарився.))
    рейтинг: -2
  • Alter Vlad-1
    Сб, 23 октября 2021, 21:44
    Моё мнение, что с теми игроками что есть команда достигла максимума. Таков потенциал ЭТОГО состава. Для движения выше — нужно усиление — в каждой линии, это очевидно.
    рейтинг: -2
  • Дрон
    Сб, 23 октября 2021, 23:12
    А мое мнение — что потенциал достиг максимума в игре без тренера. Можно, конечно, сказать «жираф большой — ему видней», но тут вопрос в следующем: тренер действительно большой жираф и глядит далеко вдаль или всего лишь портрет Кисы Воробьянинова на пароходе? https://www.youtube.com/watch?v=E_TqeIVUN2g&ab_channel=mentonfrance
    рейтинг: +5
  • Biff
    Вс, 24 октября 2021, 12:06
    В первую очередь в тренерской линии нужно усиление.
    рейтинг: +2
  • Просто 90
    Сб, 23 октября 2021, 22:52
    Завтра пацаны должны сесть и сказать самим себе кто они футболисты или мальчики для битья, если выходить и боятся только эмблемы то лучше просто не выходить, или выйти и грызть каждый миллиметр газона и выгрызать победу, хотят поддержку, её нужно заслужить как пацаны Кучеревского царствие небесное
    рейтинг: +5
  • We want DD
    Сб, 23 октября 2021, 22:58
    Прекрасно отредактированный текст...«Учитесь, Киса: хорошо излагает, собака!» (с — 12 стульев)…
    Походу он даже побрился ради фотки для вью...)

    Вообще, как демагог — он потрясающе талантлив. На месте Зеленского — я б дал ему работу своего пресс-секретаря. Песков бы повесился от зависти…

    PS
    Я бы к нему был нейтрален, если б не деградация Батагова. И не «мариновка» Ярмолюка. Под стремными предлогами…

    PPS
    Кстати, последнего «Гардиен» пропечатала в топ-60 талантов. Издание — для леваков, типа «комсомольской правды»: гонево на буржуинов и кровавых сионистов — обычное там дело…
    Т.е. при объективном таланте Ярмолюка — кто-то явно пролоббировал его включение в список. В этом меня убеждает синхронная публикация на Трибуне — ну очень комплиментарная. Читаешь и не понятно: а зачем выложили мильён за Пихалёнка, когда на лавке такой игрок сидит — лидер и криэйтор?..
    Поэтому полагаю, что Йовичевичу дали по шапке и Ярмолюк теперь будет играть с 1 и до последней минуты каждого матча. И это здорово!
    рейтинг: +11
  • Alter Vlad-1
    Сб, 23 октября 2021, 23:38
    Да, говорит он красиво, даже завораживающе: хочется сказать — вот это мыслитель! Чешет как поэму пишет! А вот на поле не всё так гармонично: часто в игре просто не хватает агрессии, особенно во вторых таймах. Причём даже с не очень сильными командами. Поэтому и возникают наши негативные реакции.
    рейтинг: +4
  • We want DD
    Сб, 23 октября 2021, 23:44
    Хорошая мысля — приходит опосля!)
    Какой нафик пресс-секретарь? Да ведь Йовичевич — суперторпеда для президентских выборов!
    И, зная специфическое чувство юмора схематозника — ему пришлась бы такая шутка явно по душе...)

    А по-сути — что нереального? Быстренько поженить его на красотке-украинке, получить гражданство, в судах порешать с фактом непрырывного проживания в стране с 20ХХ года…
    А потом за год до избирательной кампании — начать планомерно бомбить интернет и тв подобными демагогическими вьюхами… И перед избирателем предстанет европеец с безупречной репутацией — свежак-красава! Ну куда тому Зеленскому против этого словоблуда да после зимних тарифов?..)

    PS
    Кстати, шутку можно разогнать до космоса: женить Йовичевича на Тимошенчихе. Представляете себе уровень этого хайпа?..
    рейтинг: +3
  • фермер
    Вс, 24 октября 2021, 01:33
    Старовата для него.Не все же Галкины.
    рейтинг: +4
  • We want DD
    Вс, 24 октября 2021, 11:07
    «Закрой глаза и думай про Англию» — как поучала королева Виктория дочку перед брачной ночью...)
    рейтинг: +3
  • Метеор71
    Вс, 24 октября 2021, 07:51
    А самому спробувати слабо? Судячи з твоєї фантазії з «словоблудієм» у тебе все гаразд…
    рейтинг: 0
  • We want DD
    Вс, 24 октября 2021, 11:08
    Почему слабо? — Грошей нема, дядьку...)
    рейтинг: +1
  • AnderUman
    Вс, 24 октября 2021, 07:31
    Я лично ничего нового не услышал(и вряд ли что-то поменяется в сией риторике, вплоть до самого дембеля Йови).Скажу со своей колокольни: в армии он был бы просто прекрасным, скажу по совковому-замполитом, как минимум, полка или бригады.Но, что самое главное, замполит, что раньше, что сейчас, за редким исключением, никогда не станет командиром части.
    рейтинг: +6
  • Метеор71
    Вс, 24 октября 2021, 07:55
    Один замполіта став генеральним секретарем ЦК КПРС…
    рейтинг: +1
  • AnderUman
    Вс, 24 октября 2021, 10:19
    Та той замполіт цілу книгу написав, про його вирішальну роль у ключовій битві на півдні СРСР у рядянсько-німецькій войні(точніше, за нього написали при його консультаціх).
    В радянському футболі при головному тренері в любій команди, як Вам відомо, була посада-начальник команди(наприклад Жиздик при Ємцю)який, фактично, виконував обов'язки того ж замполіта при тренері(тактику і стратегу).Сама таку роль міг чудово виконувати Йові зараз в любій команді, в том ч європейського ґатунку.Бути головним-це не його.ІМХО.
    рейтинг: +2
  • Анатолий Викторович
    Вс, 24 октября 2021, 15:10
    Тем не менее он ГТ команды, для него это пик карьеры, он в шоколаде и наслаждается жизнью.
    рейтинг: 0
  • alex_dniepr
    Вс, 24 октября 2021, 09:41
    Пиzдеть — не мешки ворочать) Если судить по делам — то хрен разберёшь какую Команду он хочет построить и в какой футбол она будет играть))
    рейтинг: +3
  • Жоня
    Вс, 24 октября 2021, 09:50
    Вот сегодня и посмотрим, что предпримет Йова-мастер слова!
    рейтинг: +3
  • Shurik-48
    Вс, 24 октября 2021, 12:09
    «Так само, мабуть, як нереально і нам зараз диктувати свої умови динамівцям».Эти слова для меня стали одними из ключевых в этом интервью, особенно после просмотра матча матча Ворсклы с Шахтёром, в котором Ворскла реально диктовала свои условия Шахтёру играя полтора тайма в меншинстве. Я даже позавидовал полтавчанам,
    что у них тренер, который может настроить команду на любого соперника.Не представляю, чтоб Максимов мог даже подумать о том, что сказал Йовичевич, потому что он, в отличии от нашего тренера, по характеру победитель не взирая на соперника. А ведь игроки Ворсклы не сильнее чем у Днепра-1. Не представляю, какие нужно было подобрать слова, чтоб так настроить игроков на заведомо более сильного соперника, Думаю, что у Йови таких слов, надеюсь пока, нет.
    Я частенько критикую Йовичевича, но ни разу не писал, что его нужно сейчас сменить, потому что не уверен, что найдут лучшего. Радует, что он постоянно совершенствуется. Думаю, Йови сам видит свои посчеты и критику, в том числе и нашу, он примет во внимание.
    рейтинг: +4
  • Анатолий Викторович
    Вс, 24 октября 2021, 15:16
    Пытаться играть первым номером с дыркой, да еще и в Киеве, можно но это точно не про Йови.Ну и для такой игры нужны технари а не бойцуганы, в СК их 1-2, так что автобус это наше все.Тем не менее вполне возожно скатать ничейку.Главное упереться в первом тайме и не пропустить.
    рейтинг: +1
  • Justas
    Вс, 24 октября 2021, 13:54
    Та ладно. Дрюкнут дыру сегодня, ну или ничью героически отстоят и будет Йови героем:)
    рейтинг: +1
  • Alter Vlad-1
    Вс, 24 октября 2021, 16:20
    «Justas- Первому» — стойте насмерть, присвою всем «Героя»!
    Родина о вас будет помнить!
    рейтинг: -1
  • Днепровец 81
    Вс, 24 октября 2021, 15:00
    ну если сегодня ми вистоим даже не чейку не говоря о победле… Йовичевичу простят многое… и команде… с Динамо придется играть цельно… тока кто то випадет сожрут на хрен… или штарфние начнут нам или пенальти или желтие…
    рейтинг: 0
  • Koroid
    Вс, 24 октября 2021, 15:31
    Сегодня Динамо с лету попытается забить парочку. А потом будет играть по счету. Поэтому нам нужно не пропустить первые 20 минут и попытаться выровнять игру.
    Ну и контратака- наше все.
    Без надії, сподіваюсь!
    рейтинг: -2
  • GiV
    Вс, 24 октября 2021, 22:03
    Он и есть поганый тренер, но, зато, очень хороший пресс-секретарь!
    рейтинг: -1
  • AlexDeadLine
    Вт, 26 октября 2021, 23:18
    Дуже своєвчасне в'ю, на передодні гри, так би мовити підіслав соломи.Дуже непоганий психолог, але чи то ми такі нетерплячі, чі то у нього слова далекі від діла.Є багато прикладів, коли і за коротший термін з посередньої команди тренер робив переможців. Але в це потрібно самому вірити.
    рейтинг: 0