Ср, 17 май 2023, 11:50
просмотров: 2237 коментариев: 45 

Міні-Олександрія

Міні-Олександрія

У важкому матчі проти надмотивованого аутсайдера ліги Дніпро-1 зумів здобути перемогу в кінцівці. Вирішальний гол зробили лідери команди: Піхальонок виконав асіст, а Довбик забив 23-й м'яч у сезоні.

 

Ключові події матчу

0 хвилина. Назаренко в останніх матчах став основним лівим захисником команди, але цей матч пропускав через перебір карток - його замінив Пасіч. Також відсутнім був Гуцуляк, замість нього праворуч у півзахисті вийшов Танчик. Рубчинський залишився на лаві запасних, Бланко змістився в центральну трійку, а місце лівого вінгера посів Пеглоу. На інших позиціях склад був звичним, що й добре для завершального відтинку сезону.

 

3 хвилина. Сваток (!) пробиває по воротах з-за меж штрафного майданчика (!). Дніпро-1 намагається грати максимально високо, пара центральних захисників взагалі знаходиться на 65-му метрі. Очевидно, дніпряни мають намір агресивно пресингувати суперника, принаймні на старті матчу.

 

10 хвилина. Сваток виконав дві неточних довгих передачі поспіль, чим викликав репліку Кучера "та не давайте йому м'яч", а потім ледве не привіз момент на власні ворота черговим неточним пасом. Обрізка була дуже схожою на низку подібних епізодів з минулих матчів, після яких ми пропускали голи: замість простої дії (удар вперед) виконується ризикована дія (короткий пас партнеру, який знаходиться під тиском). З цього можна зробити висновок, що команда не вчиться на власних помилках - значить, помилки будуть повторюватись. Але конкретно цей епізод вмілою грою корпусом біля лицьової лінії загасив Адамюк.

 

12 хвилина. Минай грає за схемою 5-4-1: має широку захисну лінію для перекриття флангів та мобільну лінію з чотирьох півзахисників. Мінус такої побудови в тому, що між цими двома лініями великий простір, часто це десятки метрів. Підіймати захисників вище означає необхідність вступати в пресинг вже на чужій половині поля - Минай до такого життя не готувало. В цьому епізоді лінія півзахисників перетворилася на ромб, а Пеглоу вдалим розворотом звільнився від опіки і увірвався на вільний простір між лініями. Довбик на перший погляд вдало відкривався у штрафний між захисниками, але зробив ривок якраз в той момент, коли бразилець прокинув м'яч собі на хід і не мав над ним безпосереднього контролю, щоб віддати передачу. Удару Піхальонка з-за меж штрафного заважає арбітр.

 

13 хвилина. В тій же атаці другим темпом Пеглоу відкривається між лініями у Миная і отримує передачу від Бланко. Пасіч забарився із підключенням по флангу, тому Пеглоу зіграв в центр на Піхальонка. Той увійшов до штрафного і пробив - неточно. Вже по перших хвилинах матчу стає зрозуміло, що Дніпру-1 прийдеться нелегко на флангах. Тим паче без основного правого вінгера, та й без основного лівого захисника. Натомість ключ до успіху - створювати умови для просування через незахищений простір між лініями у суперника, але для цього потрібно відійти від традиційного шаблону білд-апу команди, коли акцент робиться на фланги.

 

19 хвилина. Сваток віддає якийсь жахливий пас назад: замість котитись в бік Рибака м'яч йде за лицьову за межами штрафного. Сам Рибак ледве не привіз на рівному місці: вибиваючи м'яча в аут не влучив по ньому, і лише випадково догріб м'яч іншою ногою. Помилятись в настільки простих епізодах неприпустимо навіть на рівні ДЮСШ, а Сваток за матч вже наробив більше невдалих дій, ніж було атак у Дніпра-1.

 

23 хвилина. Танчик підбирає м'яч на чужій третині поля після невдалих дій гравців Минаю, далі Піхальонок з Довбиком вдвох розігрують невеличку комбінацію перед чужим штрафним, і вісімка Дніпра-1 пробиває по воротах з-за його меж - вкрай неточно. Чверть матчу позаду, реальних моментів нуль.

 

27 хвилина. Пасіч знаходить пасом Пеглоу, той тікає від опікуна - крайнього захисника, що висунувся за ним в центр, і повторюється ситуація 12-ї хвилини: Довбик відкривається в глибину під розрізний пас. Цього разу Пеглоу його віддає, але напрямок руху м'яча був максимально незручним для форварда і зручним для захисника. Але в цілому схема робоча, потрібно більше задіювати бразильця для таких швидких вертикальних просувань.

 

28 хвилина. Ось як приклад ситуації, коли можлива стрімка атака простору між лініями, але команді не вистачає злагодженості дій та/або тактичної грамотності, щоб розхитати півзахист Минаю. Бланко має відкритий м'яч без жодного супротиву. Бабенку достатньо прибрати гравця з центральної зони, а Піхальонку - зробити рух у зону, що звільниться. Вертикальний пас - і потенційно гостра атака, бо м'яч буде у плеймейкера команди у вільній зоні, а попереду є двоє партнерів, Довбик та Пеглоу. Але нічого з описаного не відбувається, Бабенко та Піха стирчать в зацементованому центрі, а Бланко просто грає на дальній фланг.

 

003.png

 

31 хвилина. Адамюк мабуть у минулому житті був вінгером, більше нічим пояснити його спробу дриблінгу тупо в центрі поля і втрату м'яча. Бланко змушений у підкаті тушити контратаку і отримувати жовту картку. Гравці Дніпра-1 іноді йдуть на ризиковані дії, які нічого не дадуть навіть у випадку їхнього успіху. А от в ситуаціях, коли потрібно зовсім трошки ризикнути - десь віддати пас між гравцями, десь змінити позицію - грають шаблонно, і через це маємо нуль ударів в площину за півгодини гри.

 

38 хвилина. Невдалий відтинок матчу для Дніпра-1. Після картки Бланко у Миная було ще кілька стандартів, а у дніпрян атак і зовсім немає. Ось ще приклад, як гравець на відкритому м'ячі не може загострити атаку, бо ніхто не відкривається у потрібних зонах:

 

005.png

 

39 хвилина. Піхальонок показує, як це може працювати: акуратний пас між гравцями Минаю на Пеглоу, той закриває м'яч корпусом і скидає назад на Піху. Незважаючи на низьку якість удару, якого завдав гравець Дніпра-1, це була ледве не перша осмислена атака команди в матчі, доведена до логічного завершення. Хіба що можна згадати подібну комбінацію на 23-й хвилині.

 

42 хвилина. Пеглоу заробив штрафний біля лицьової лінії, Піхальонок замість традиційного навісу зробив простріл в штрафний майданчик, і Бабенко пробив в дотик - Бандура забрав. Перший удар в площину за матч, і перший вдалий розіграш стандарту у Дніпра-1 з восьми спроб. Спрацював ефект несподіванки з прострілом: всі інші стандарти були з навісними подачами - невдалими, м'яко кажучи.

 

43 хвилина. Ще удар в площину! Прорвало греблю під кінець тайму :) Пеглоу на швидкості протягнув м'яч флангом, ну а по ударах у нас сьогодні головний Піхальонок. М'яч прошив частокіл ніг гравців Минаю, але не Бандуру. Невдовзі Дніпро-1 нарешті хоч раз виконує те, чим мав би займатись битий тайм: стрімку вертикальну атаку. Бабенко грає вперед, Піха в дотик на Пеглоу, і той так само вертикально вперед на Довбика. Артем в офсайді, але вся командна побудова Минаю була зруйнована вщент трьома передачами за кілька секунд.

 

Перерва

У Дніпра-1 явний дисбаланс між флангами: Танчик просто відсутній на полі. Напрошується його заміна на Рубчинського з тією ж метою: атакувати простір між лініями, а Бланко змістити праворуч - йому байдуже, де грати. Пасіч зіграв на диво сильний тайм, домінував у верхових єдиноборствах, підключався до атак, надійно підчищав у захисті, не помилявся в передачах. Так само Пеглоу - був активним та націленим на загострення. Минай абсолютно нічого не показав в атаці, хоч і забив на останній хвилині тайму з явного офсайду. Але і у дніпрян моментів було негусто, тож нульовий рахунок цілком відповідав подіям на полі.

 

48 хвилина. Небезпечний момент біля воріт Минаю. Бабенко переводить атаку у фінальну стадію пасом врозріз, Пеглоу на Пасіча, той прострілює на Довбика. Артем вправно приймає м'яч в штрафному під тиском захисника і котить вже на порожні ворота, але Бандура перехоплює цю передачу. Бабенко проводить хороший матч - надійно грає в пас, не провалюється в зоні своєї відповідальності, додає грі команди структурності.

 

51 хвилина. Минай відповідає своєю атакою. У Дніпра-1 на лівому фланзі вільна зона, бо і Пасіч, і Пеглоу притиснулись до центру, тоді як суперник був на самій бровці. Після його навісу та зрізки Сарапія удару завдає Булеза (не плутати з Булецею) - повз ворота. До речі, Танчика так і не замінили в перерві, а в цьому епізоді номінально правий вінгер чомусь грає лівіше центральної осі поля, а пробивав по суті його гравець. Але то таке, на місці подій ще був Адамюк; питання більше до того, які функції на полі мав виконувати Танчик, граючи в таких позиціях? Бо досі він не виконував ніяких функцій взагалі.

 

61 хвилина. Бланко стало нудно катати м'яч туди-сюди, він змістився з флангу в центр і запустив тандерболт по воротах Бандури, але прямо до його рук. На більше Дніпро-1 поки не спромігся. А Танчик дійсно грає де завгодно, тільки не праворуч - попередній епізод зовсім не був випадковістю.

 

63 хвилина. Перші заміни. Рубчинський міняє Бланко, а не Танчика - цікава мотивація цієї заміни. Просто тому що у Бланко була картка? Натомість Танчика міняє Підлепенець. Заміни сумнівні, якщо вже так хотілось замінити Бланко - треба було випустити замість нього Когута, Ігор хоч насичує штрафний майданчик, добре веде боротьбу і може забити гол. Чекати якоїсь користі від Підлепенця напевно було занадто оптимістично.

 

65 хвилина. Піхальонок шикарно відрізає передачею половину польових гравців Минаю - таких передач занадто мало, хоча вони вже не вперше миттєво загострюють атаку. Пеглоу пропускає на Довбика, Артема збивають. Розіграш штрафного дивний: Піхальонок котить м'яч вперед, а не назад чи вбік. Зі стінки вибігають гравці, та ще й м'яч котиться їм назустріч, а Довбик має його "наздоганяти". В результаті перспективний штрафний згаяно.

 

70 хвилина. Минай атакує, завдає удару по воротах. Час спливає, а Дніпро-1 не може навіть затиснути суперника в його штрафний і змусити бити по аутах - тиску на ворота Бандури немає жодного.

 

73 хвилина. Підлепенець йде з поля, замість нього Хайнер. Ну і що це було? За свої хвилини на полі Євген встиг обрізатись - добре, що Минаю не вдалася контратака, і ще в'їхати в Бандуру та зупинити гру на дві хвилини.

 

74 хвилина. Найнебезпечніший момент біля воріт Бандури за матч виник випадково: захисник вибивав м'яч після подачі кутового і потрапив в голову Адамюку. Від неї м'яч полетів в бік воріт і влучив у штангу. Тут не можна сказати, що не фартить, бо сам факт цього "удару" - це саме по собі фарт :)

 

78 хвилина. Знову атака Минаю з ударом. Особливої небезпеки не несе, але господарям вдається просувати м'яч по чужій половині поля, заходити в штрафний і завдавати ударів навіть у кінцівці матчу за нічийного рахунку.

 

79 хвилина. ГООООЛЛЛ! Піхальонок майстерно відкрився на лівому фланзі і показав Пасічу, куди покотити. Євген покотив, Піха прийняв м'яч і виконав ювелірну навісну передачу на дальню штангу, а Довбик забив головою у порожній кут. Дуже натужно дався цей гол Дніпру-1. Не можна сказати, що гол не заслужений - напевно, за сукупністю всіх своїх атакувальних дій дніпряни на гол все ж таки награли. Але й ситуації "гол назріває" на полі точно не було.

 

81 хвилина. Піхальонка замінює Когут. Диригент атак Дніпра-1 догравав матч з пошкодженням після неприємного прильоту в коліно кількома хвилинами раніше, але все одно зробив вирішальний асіст. Пасіча міняє Матаріта - в другому таймі трохи здав лівий захисник Дніпра-1, але в цілому матч все одно пішов йому в актив.

 

89 хвилина. Минай намагається штурмувати ворота Рибака. Валідольний простріл в штрафний майданчик закінчується спробою забити головою в падінні, але м'яч пролетів повз. Після перехоплення Сарапій запускає Довбика один на один зі своєї половини поля, але Бандура вибігає з воріт на сорок метрів і виносить м'яч. Недостатньо контролю над подіями у Дніпра-1 в завершальні хвилини гри.

 

90+2 хвилина. Два моменти у Дніпра-1 в одній атаці, але похоронний не залітає: Бандура двічі поспіль рятує Минай після ударів Хайнера та Пеглоу. Хайнер став вже третьою опцією на позиції правого вінгера за відсутності Гуцуляка, ну і зіграв там найкраще з усіх в цьому матчі.

 

Висновки

Минай влаштував нам міні-Олександрію з щільною грою в центрі поля та перекритими флангами, але без відвертого автобуса. Дніпро-1 так толком і не зміг підібрати ключі до команди Шарана - матч в принципі йшов за його сценарієм. Лідери команди зробили результат, і це єдине, на що можна сподіватись в останніх турах чемпіонату, бо на якийсь командний рух чи адекватну взаємодію розраховувати зась. Команда так і не змогла показати свій максимум цієї весни, і вже навряд чи зможе, але на такій стадії сезону це вже не має значення; значення має виключно результат - ми в чотирьох перемогах від чемпіонства.

 

Рибак провів невпевнений матч навіть в умовах, коли роботи практично не було. То на виході невдало ткне в м'яч кулаком; то не зафіксує дальній удар, що летить прямо в руки; то з грою ногами халепа. Як би не закінчився цей чемпіонат, на наступний потрібно шукати кіпера. Танчик провалив гру, але й партнери мало залучали його. Гра йшла здебільшого лівим флангом, а функції самого Танчика на полі так і залишились незрозумілими. Натомість Пасіч нав'язав серйозну конкуренцію Назаренку за місце в основі - повноцінний передгольовий пас на його рахунку. Бабенко - один з творців цієї перемоги, без Руслана було б куди важче.

 

Після цього матчу, і загалом після зіграної частини кола лишається враження, що і окремі гравці, і вся команда може краще. Саме час задіяти всі приховані резерви. Іншого такого шансу вже може й не бути.

 

 

Lexa, спеціально для FCDNIPRO.COM

 

 

45 комментариев
  • Человек
    Ср, 17 май 2023, 12:08
    Спасибо за полный обзор.
    рейтинг: +9
  • Aqvarius25
    Ср, 17 май 2023, 12:12
    Спасибо за анализ! Как всегда точно и взвешенно.
    рейтинг: +8
  • сергій лях
    Ср, 17 май 2023, 12:32
    Попереду 4 вирішальні матчі. Є уболівальницьке відчуття, що дніпряни досить суттєво додадуть в організації гри. Надважливо, щоб вдалося уникнути травм. Найбільше турбує, невпевнена гра Рибака.
    рейтинг: +2
  • сергій лях
    Ср, 17 май 2023, 12:43
    Наражаюся на серйозну критику, але, як на мене, на вирішальні матчі краще ставити Валефа. Він хоч у рамці грає вдало, має гарну техніку прийому м'яча. На виходах Валеф діє вкрай невдало, але ж і гра Рибака на виходах не вражає… А елементарні технічні огріхи Рибака в цьому матчі викликають серйозне занепокоєння.
    рейтинг: -2
  • Анатолий Викторович
    Ср, 17 май 2023, 13:29
    Я бы Валефа не ставил.
    рейтинг: 0
  • сергій лях
    Ср, 17 май 2023, 19:18
    Боюся, що проти донеччан Рибак психологічно не буде готовим, плюс відсутність досвіду, пробіли в техніці, нерішучість у грі на виходах…
    Буду дуже радий, якщо мої тривожні передчуття щодо Рибака не збудуться.
    рейтинг: 0
  • Анатолий Викторович
    Ср, 17 май 2023, 22:52
    Вам поставили два плюса это значит что два человека с вами согласны.Но лично я считаю что Валефа ставить нельзя, возможно он что то и возьмет но то что будет чудить это 100%.Рыбак проще играет, неудачно но проще и защам с ним проще.
    рейтинг: -1
  • Proximys
    Ср, 17 май 2023, 13:52
    «Він хоч у рамці грає вдало» вы точно про Валефа?
    рейтинг: 0
  • сергій лях
    Ср, 17 май 2023, 19:05
    Згадаймо, що наприклад у матчі Ліги Конференцій АЕК-СК«ДНІПРО-1» Валеф тричі рятував від неминучого голу, продемонструвавши у рамці блискучу реакцію.
    А ось Рибак проти Минаю грав вкрай невпевнено…
    рейтинг: +1
  • Анатолий Викторович
    Ср, 17 май 2023, 22:56
    Валеф был лучшим кипером УПЛ до Зимы.Но сечас это пиздец а не кипер.Возможно он просто никогда не боролся за что то.Хотя за более 10 лет карьеры сыграть 30+ матчей до СК это явно не признак класса.Он просто мимолетный пассажир и это хорошо что он на покинет Летом.Но еще лучше что бы его не брали.Это 100% проеб Красникова.
    рейтинг: 0
  • Fanatuk
    Ср, 17 май 2023, 12:48
    Дякую за огляд. Що стосується заключного слова, то виникають сумніви — а чи можуть вони краще...? Саме головне, що за другу частину сезону ніхто не прогрессував (можливо за винятком Когута),
    а у декількох виконавців я вний регресс.
    рейтинг: +2
  • сергій лях
    Ср, 17 май 2023, 19:12
    Звичайно, дніпряни можуть грати краще. Сподіваюся, що свої найкращі якості дніпряни проявлять в заключних чотирьох матчах. Зважте на те, що у 2-му колі проти нас всі команди грають з максимальною самовіддачею.
    рейтинг: 0
  • Alter Vlad-1
    Ср, 17 май 2023, 19:56
    «сергій лях», я тоже оптимист (но умеренный!), но знаете присказки типа «Ворона не родит соловья!» И я надеюсь, надеюсь… А почему-то всё в муках проходит.
    Как пишут некоторые то ли равнодушные, то ли тупые «Но 3 очка получили- это главное!» Азартный зритель кричит, плачет от счастья, что забили или горя, что пропустили, получает инфаркты (буквально!) от того, что видит на поле, а не только на табло!
    Это и есть настоящий болельщик! Он душой в игре.
    А вы говорите, что ВДРУГ проявят «свої найкращі якості». Да, может быть удача (дай Бог!), но ведь по сути команда всё время в перестройке, никак не найти оптимальное сочетание в каждой линии. В каждой ПРОБЛЕМЫ!
    Дотошный болельщик это видит, а тренеры?
    рейтинг: -4
  • сергій лях
    Чт, 18 май 2023, 09:08
    Не «ВДРУГ», як Ви пишите Alter Vlad-1! Як на мене, гра проти минаївців показала, що дніпряни почали додавати в організації гри, стали швидше і більше рухатися, швидше працювати з м'ячем. Аждже в цьому матчі практично не було довгих, повільних тримань м'яча у центрі поля.
    рейтинг: 0
  • Alter Vlad-1
    Чт, 18 май 2023, 16:18
    «сергій лях», не ожидал от Вас, что прочитав эти рецензии «LEXA» по многим эпизодам и заключение — «на якийсь командний рух чи адекватну взаємодію розраховувати зась» Вы делаете несуразный свой вывод — «почали додавати в організації гри, стали швидше...»

    Боже! что ещё нужно было написать «LEXA», чтобы бездумная ТОЛПА наконец поняла- ЭТО КОШМАР, ХАОС на поле??
    Мало быть статистиком, надо ещё это осмысливать! Думайте!
    рейтинг: -1
  • сергій лях
    Пт, 19 май 2023, 06:47
    Кожен має свою точку зору й відстоювати її. А хто правий-покаже гра.
    І досить уже ображати уболівальників дніпрян! Що це за терміни Ви дозволяєте собі вживати-«бездумная ТОЛПА» і т.п. вирази не красять справжнього уболівальника.
    рейтинг: 0
  • Lexa
    Чт, 18 май 2023, 00:29
    Ну очевидно, що теоретично можуть, бо це «краще» було восени)
    рейтинг: +2
  • Alter Vlad-1
    Ср, 17 май 2023, 19:36
    «LEXA», спасибо за дипломатичную фразу- «Саме час задіяти всі приховані резерви». В переводе на бытовой язык -«Уроды, а на тренировках вы какие-то комбинации отрабатываете? На поле — ХАОС!»
    Любопытно, читает ли Ал.Кучер эти «мысли по эпизодам»? Было бы ему очень полезно увидеть как не сыграна команда, как «надёжен» Сваток и как взаимодействуют защита с полузащитой? Ведь в солидных командах атака начинается с защиты! и Кучер, играя в сборной, это знал. Всё это называется ТАКТИКА игры!

    И дело не в том, что некто мотивировал «Минай», по этим эпизодам (как и в прошлых играх!) видна несыгранность команды: игроки теряются на поле-не понимают свой манёвр при получении мяча… И не умеют открыться под острый пас!
    Я никого не поучаю, это лишь мой далёкий юношеский опыт: меня учили и тактике и ударам из-за штрафной. Но мне тогда не хватало физики, перешёл на «работу головой». А эти уже не юноши играют по 15-20 лет (с детства!), а тот же Сваток всё катает и катает мяч между защитниками.
    Вот такие «мастера» у нас рвутся в ЛЧ! А вдруг попадут!!?
    рейтинг: -3
  • alex_dniepr
    Ср, 17 май 2023, 21:09
    Дякую за якісний аналіз! Якщо виключити з гри Піху, Довбика і Бланко- команда просто не буде знати, що робити на полі, а тренер Кучер м‘яко кажучі «спец» ще той(((((
    рейтинг: +4
  • сергій лях
    Чт, 18 май 2023, 08:47
    Ну тут можна делікатно посперечатися з Вами. Не треба скидати з рахунку і конструктивну гру Бабенка, Рубчинського, Сапапія.
    рейтинг: -1
  • Анатолий Викторович
    Ср, 17 май 2023, 23:01
    але на такій стадії сезону це вже не має значення; значення має виключно результат — ми в чотирьох перемогах від чемпіонства.
    Это надо написать большими буквами!
    рейтинг: 0
  • Alter Vlad-1
    Ср, 17 май 2023, 23:11
    Лозунги — это удел глупых и наивных.
    Сегодня- да, важен результат, но от вымученной победы как у вас на душе: приятность или противно от такого зрелища!
    Убогий фильм какой осадок оставит: главное что старались?
    Можно сделать скидку на то, что от этого состава мало кто останется!
    Но я рассуждаю о том, что есть сегодня, что вижу — как и «LEXA» в обзоре.
    рейтинг: -2
  • Анатолий Викторович
    Ср, 17 май 2023, 23:16
    Вы каждый раз пытаетесь любого пользователя Причала притянуть по «свое мнение», мне это не интересно.«Найдите себе детсад и там рассказывайте сказки.»(с).
    рейтинг: +1
  • Alter Vlad-1
    Ср, 17 май 2023, 23:19
    Это реальность. А ты всё сюсюкаешь, равняясь на убогих по уму.
    Свои сказки им и пишешь.
    рейтинг: -3
  • Анатолий Викторович
    Ср, 17 май 2023, 23:58
    А еще я не болею за шахтер и динамо в ЕК)))
    рейтинг: -1
  • сергій лях
    Чт, 18 май 2023, 09:14
    «Лозунги-удел глупых инаивных»?! Категорично з Вами не погоджуюся. Наприклад, перед кожною грою гравці збираються в енергетичне коло, щоб виголосити клич і підбадьорити один одного, налашнувати на гру. І взагалі-спочатку було слово, а потім дія!
    рейтинг: 0
  • сергій лях
    Чт, 18 май 2023, 08:49
    О, якже Ви праві, Анатоліє Вікторовичу!
    рейтинг: -1
  • сергій лях
    Чт, 18 май 2023, 09:27
    Надзвичайно правильно пише Анатолій Вікторович: «МИ В ЧОТИРЬОХ ПЕРЕМОГАХ ВІД ЧЕМПІОНСТВА!» На сьогоднішній день-це головне завдання ДНІПРЯН.
    Буде ЧЕМПІОНСТВО-підніметься рейтинг ДНІПРЯН, скоріш за все розщедряться і спонсори команди. Зовсім іншою, привабливою буде ситуація.
    Отже, ВПЕРЕД ДО ЧЕМПІОНСТВА!
    рейтинг: 0
  • Alter Vlad-1
    Ср, 17 май 2023, 23:17
    КСТАТИ: а на предыдущих стадиях была классная игра?? Прочитайте многие мнения тогда. И ведь это было и против слабых, деревенских команд, у которых один «козырь» — бежать, давить… Это их стиль.
    Вот против таких и стали лидером.
    Это Вас греет?
    рейтинг: -2
  • уанф
    Чт, 18 май 2023, 13:54
    Ви ж бачите, що так, гріє. Настільки, що аж сумно стає. От в недавньому стримі, ведучий, який говорить — так, головне вийти в ЛЧ, а там хоч трава не рости, можемо програти всі ігри, але головне — що стали чемпіонами і вийшли в Європу!!!

    Вкотре зауважу: тут спілкується змішаний колектив уболівальників і фанатів. З останньою категорією обговорювати щось — проблематично.
    рейтинг: +1
  • Alter Vlad-1
    Чт, 18 май 2023, 16:44
    Согласен с Вами. Но я бы назвал «фанатами» людей увлечённых, думающих, осознанно болеющих много лет, видящих + и — команды.
    А как раз «Болельщики» — это как одноразовый зритель, живёт иллюзиями, лозунгами, плохо понимающий что такое «Класс» команды.

    Вот их как раз здесь на «Причале» большинство: оплёвывают команду после поражений и визжат от радости «Главное — взяли 3 очка!» Они не способны критически мыслить, то-есть анализировать. Это ТОЛПА и живут они по законам толпы.

    Я был поражён, услышав в Стриме «Алексднепр» это его мнение: «Мне главное — выйти в ЛЧ, а как там сыграют- мне безразлично!»
    Для меня отрицательный пример «чемпиона» — в Беларуси «Шахтёр» Солегорск: они не прошли летом 2022г. даже 2-й раунд отбора в группу ЛЧ — всё провалили даже против слабых соперников. Сейчас их Федерация эту команду и серебрянного призёра дисквалифицировала за договорняки!- забрав титул «Чемпион». Это, конечно, крайний случай. Там весь чемпионат ОЧЕНЬ слабый, но им очень хотелось ХОТЯ БЫ стать чемпионами.
    Я тоже желаю «Дн-1» стать чемпионом, но с достойной игрой!
    Чтобы не было позорных 0:7 или 0:5.
    рейтинг: 0
  • уанф
    Чт, 18 май 2023, 23:18
    У нас з вами різне тлумачення термінології. Боюсь, що ваша не є загальноприйнятною.
    рейтинг: +1
  • Анатолий Викторович
    Ср, 17 май 2023, 23:53
    Даже не знаю что было бы с СК Днепр-1 в матче 1/2 ЛЧ против такого Сити)))
    рейтинг: 0
  • Alter Vlad-1
    Чт, 18 май 2023, 00:24
    Неужели не знаешь? Не знаешь только счёт или как будут играть?
    А против «Интера» или хотя бы «Вест Хэма»- одного из аутсайдеров АПЛ?
    рейтинг: -2
  • Анатолий Викторович
    Чт, 18 май 2023, 09:35
    «Людям без чувства юмора надо справку по инвалидности давать»(с).Жванецкий.
    рейтинг: 0
  • Alter Vlad-1
    Чт, 18 май 2023, 16:07
    Юмор при обсуждении серьёзных вопросов — это больные мозги+ воспитание в семье алкоголиков.
    Когда нечего сказать — прикрываются чужими фразами. Проверено.
    рейтинг: -1
  • Анатолий Викторович
    Чт, 18 май 2023, 16:16
    Не нервничай а то до 1/2 ЛЧ с участием СК не доживешь.Подавишься собственной желчью:)
    рейтинг: -1
  • Alter Vlad-1
    Чт, 18 май 2023, 16:48
    Я спокоен! Это не желчь, а здравые размышления, сравнения.
    Некоторых людей в народе называют «Пустомеля» — мели Емеля…
    рейтинг: -1
  • Анатолий Викторович
    Чт, 18 май 2023, 17:15
    А некоторых называют «клоунами».Твой выход «клоун».
    рейтинг: -1
  • Палич
    Чт, 18 май 2023, 00:10
    Після закінчення чемпу повиний бути великий розпродаж: на вихід чоловік 8-9, як мінімум
    рейтинг: +1
  • Анатолий Викторович
    Чт, 18 май 2023, 00:15
    У нас 6 игроков только в аренде.Амаш точно уйдет.У Луча контракт заканчивается.Так что уже 8.
    рейтинг: 0
  • Alter Vlad-1
    Чт, 18 май 2023, 00:32
    Главное для нового состава — атакующая группа (нап+полузащита).
    А в защите, само собой, пора навести порядок — без катания поперёк и, наконец, научить их играть с подстраховкой.
    Также «само собой» вратарь.
    Итого видимкак «силён» сегодняшний состав. Как раз для ЛЧ?
    Так,«Анатолий»? Пришли к тому с чего я начал вначале оценок.
    Да и «LEXA» тоже всё это расписал по фрагментам.
    рейтинг: -4
  • Анатолий Викторович
    Чт, 18 май 2023, 17:18
    Я устал тебе повторять.Мне СЕЙЧАС не до ЛЧ.И очень надеюсь что команде тоже.Есть Колос, Ворскла, шахтер и Кривбасс.Когда закончим тогда и будем думать о ЕК.
    «Не бiжить по переду паровоза».:)
    рейтинг: -1
  • Alter Vlad-1
    Чт, 18 май 2023, 19:32
    Конечно, но разница у нас в мировоззрениях — ты живёшь сегодняшним, а я — будущим: какой будет команда? А если она выйдет прямо в группу ЛЧ или в отборочный раунд ЛЧ — это уже завтрашний день. И он зависит от той игры, которая будет в этих 4-х играх -для меня важно и КАК играет команда сегодня.

    Ибо стиль её неизбежно (даже с др. составом) перенесётся на «Завтра». Игру будут ставить те же тренеры с их мышлением. Других не будет!
    Я привык смотреть вперёд.
    рейтинг: -1
  • Анатолий Викторович
    Чт, 18 май 2023, 20:33
    Ты прошлое.И твои взгляды это прошлое.Но ты этого не понимаешь.
    рейтинг: 0