Пн, 8 апреля 2019, 11:32
просмотров: 5513 коментариев: 15 

Михайленко: Перемога, насправді, не була впевнена

Михайленко: Перемога, насправді, не була впевнена

Головний тренер СК Дніпро-1 Дмитро Михайленко відповів на запитання журналістів на післяматчевій перс-конференції:

 

— Емоції позитивні, і, напевно, з такими емоціями важко об’єктивно коментувати гру, тому що рахунок, на перший погляд комфортний, і перемога була впевнена, але, насправді, так не було. Перший тайм був дуже пасивний з нашого боку в атаці, нічого не виходило, а суперник легко розгадував наші плани. У другому таймі ситуація покращилася і, напевно, гра тривала до забитого м’яча. Вдача та хороша комбінація призвела до першого голу, а потім ми вже грали по рахунку і більше уваги приділили захисту, а після простого виносу Юрчука пройшла комбінація, що призвела до другого забитого м’яча. Після цього ми випустили третього центрального захисника і довели матч до переможного кінця.

 

— У Першій лізі ваша команда показує більш комбінаційний футбол. Це пов’язано із рівнем суперника?
— У першу чергу це пов’язано із тим спротивом, який Ворскла нам показувала, тому що рівень агресії і єдиноборств у них значно вище, ніж у Першій лізі. Це перше, а по-друге — це відсутність наших гравців, адже Кравченко і Назаренко мають великий вплив на нашу атакуючу гру. В середині поля на ключовий позиції, для нашої схеми, вийшов Арсеній Батагов — хлопцю тільки 17 років, є хвилювання, і розігрувати м’яч, як ми планували, через центральних півзахисників не завжди виходило. Тому, іноді, у нас і була така сумбурна гра, яку ми і бачили сьогодні.

 

— Наскільки вплинув на гру вихід на поле Шаповала?
— План на гру був такий, що той же Влад Шаповал був постійно в основному складі, і, можливо, вийшов би і сьогодні, але тоді у нас би не було підсилення гри, адже він був єдиним, хто міг це зробити в атаці на фланзі. І того ж Загальського ми розглядали, як підсилення гри замість Батагова. Якби Шаповал і Загальський вийшли у стартовому складі, то тоді б ні Батагов не підсилив гру, ні Польовий, не зумів би зіграти вище. Ми добре спрогнозували, як буде складатися гра, і Шаповал виявився співучасником двох забитих м’ячів. Так що його вклад в сьогоднішній успіх можна розглядати тільки позитивно.

 

— Ваш колега, Віталія Косовський, сказав, що бачить СК Дніпро-1 серед кращої шістки УПЛ.
— Я з цим не погоджуюсь, адже з одного боку це все лестиво, а з іншого, ми твердо стоїмо на землі і розуміємо наш рівень. Для шостого місця в УПЛ нам не вистачає і атакуючого потенціалу, і глибини складу, і якоїсь стабільності. Саме тому, як ваш колега помітив, у нас не виходило грати у свій футбол, а розраховувати на випадковість, як це було сьогодні, оскільки атаки мали примітивний характер і не завжди вдавалося грати у пас, — це досить важко в Прем’єр — лізі. Так що ми знаємо власну силу, але вона точно менше, ніж перша шістка УПЛ.

 

— Наскільки вас здивував склад Ворскли, який сильно змінився у порівнянні з минулим матчем?
— Команда може сильно змінитися у порівнянні з минулим роком, а якщо брати ті матчі, що вони грали за боротьбу у першій шістці, та останню гру з Карпатами, то там склад змінився не суттєво. Інша справа, ми все ж таки намагаємося відштовхуватися від власної гри. Ми розуміємо силу Ворскли, і розуміли, що можемо її пресингувати і не давати запирати нас на нашій половині поля, тому нас не сильно здивувало те, що ми побачили у протоколі.

 

— Перед командою є завдання завоювати Кубок України?
— Завдання взяти Кубок звучить дуже красиво і заманливо, але ми розуміємо, що нам може дістатися і Шахтар, і таж Зоря — команда дуже сильна і постійний учасник єврокубків. Тому якихось завдань у нас немає. Просто апетит приходить під час їжі, і нам дуже приємно, що ми два роки поспіль виходимо у півфінал Кубка України. Це досить вагомий успіх, тим більш, що ми це робили і у Другій лізі, і тепер в Першій, тому нам просто приємно і ми зараз переживаємо хороші емоції.

 

— Коли на поле повернуться Сергій Кравченко і Олександр Назаренко?
— Це зараз наш біль. Сказати якісь точні терміни їх відновленні, і порадувати вболівальників, я не можу. З тим же Кравченком ситуація затягується, а на відновлення Назаренка ще піде десь днів двадцять.

 

 

scdnipro1.com.ua

 

 

15 комментариев
  • fandnepr1
    Пн, 8 апреля 2019, 11:46
    Хорошо, что хотя бы есть шанс, что Назар вернется к концу апреля, на финал Кубка и оставшиеся игры в 1 лиге. А что за травма у Кравы?
    рейтинг: +3
  • UTOPIE
    Пн, 8 апреля 2019, 13:35
    Нам о финале думать пока очень и очень преждевременно…
    рейтинг: +2
  • fandnepr1
    Пн, 8 апреля 2019, 14:07
    О финале надо думать всегда, даже до начала всего турнира, иначе и выходить на поле не надо
    рейтинг: +3
  • Днепр
    Пн, 8 апреля 2019, 17:17
    В кубке каждая ближайшая игра — как финал. И по жеребьевке это будет игра с Шахтером. Так что…
    рейтинг: +3
  • UTOPIE
    Пн, 8 апреля 2019, 14:37
    с Шахтой…
    рейтинг: +2
  • fandnepr1
    Пн, 8 апреля 2019, 14:40
    Надо узнать, кто кроме Мораеса там сыграть не сможет из за дисквалов
    рейтинг: +5
  • Alter Vlad-1
    Пн, 8 апреля 2019, 16:47
    СПАСИБО Дмитрий за точную нелицеприятную оценку игры «Днепра-1»! А то ведь многие из болельщиков из себя выходят от радости ПОБЕДЫ, не понимая, что даже на фоне «Ворсклы» команда выглядела ОЧЕНЬ СКРОМНО! Какая там первая шестёрка УПЛ- спуститесь на землю!!! Ещё расти и расти! Тем, кто не переписывался со мной, напомню, Я-БОЛЕЕ ПРЕДАННЫЙ БОЛЕЛЬЩИК, чем многие из вас (болею за наши команды с 1946 г.- ещё «Сталь» тогда была). Просто надо уметь видеть реальность! Всем нам УДАЧИ, в том числе с «Шахтёром»!
    рейтинг: 0
  • 83DNЕРR88
    Пн, 8 апреля 2019, 18:23
    Днепр выглядел ЛУЧШЕ Ворсклы. И счёт подтверждает. И можно предлоложить, что Арсенал, Членоморец Олимпик и Карпаты ещё хуже. Они в таблице ниже Ворсклы. Днепр сможет даже в таком составе попробовать побороться за 1-ю
    шестёрку.
    рейтинг: +5
  • Alter Vlad-1
    Пн, 8 апреля 2019, 20:19
    83DNЕРR88, я ведь только «ЗА»! Чем выше — тем лучше, но я призываю видеть реальность в состоянии команды, её игры! У меня тоже душа болит, когда вижу бессмысленное катание мяча в середине поля или, не дай Боже, у своей штрафной, как это было в Луцке: ведь потеряли мяч у штрафной, потом неправильно поставили стенку, а мяч между ног ТОЛПЫ ЗАЩИТНИКОВ закатили в ворота! Что было потом: полная растерянность!!! Так ведь?! Вот что неприятно.
    рейтинг: 0
  • cors
    Пн, 8 апреля 2019, 20:35
    Дима молодец, очень самокритичен.Всё сказал по делу и главное сделал по делу, усилив в конце середину поля и фланг, что и привело к хорошему результату.Стратег.Браво.

    рейтинг: +10
  • Master_
    Вт, 9 апреля 2019, 14:53
    Vlad1- Germany не понимая, что даже на фоне «Ворсклы» команда выглядела ОЧЕНЬ СКРОМНО!--- Днепр выглядел уверенно и солидно на фоне Ворсклы, а Ворскла это покуда бронзовый призер УПЛ-напомнил на всякий случай :)
    рейтинг: +2
  • Alter Vlad-1
    Вт, 9 апреля 2019, 23:27
    «Master_», спасибо, что Вы высказались по поводу моего мнения(а не просто поставили МИНУС), но удивляет СТИЛЬ Вашего возражения: Вам, похоже, и мнение Михайленко- не аргумент: «солидно на фоне „Ворсклы“ и всё!!! А то, что первый удар по воротам „Ворсклы“ нанесли ТОЛЬКО на 76-й мин. -это тоже»выглядел солидно"?! И то, что до этого ни одной толковой атаки не было -тоже СОЛИДНО? Я, когда смотрю, анализирую и удачи (кто, почему) и ошибки. Сколько единоборств проиграл Кулиш в штрафной!? Сколько пасов отдавали сопернику? — думайте конкретно о чём пишите! И перечитайте интервью Дм. М. Удачи Вам в анализе игр.
    рейтинг: -2
  • AlexDeadLine
    Вт, 9 апреля 2019, 18:30
    СК-1 пополнится за счёт вибувших з Вишi. Там буде до кого приглянутися
    рейтинг: 0
  • Dimetrio
    Ср, 10 апреля 2019, 11:23
    Радует что тренер реально смотрит на вещи, как на поле которые происходят, так и в целом в команде и ее становлении. Все будет Днепр, все будет Украина.
    рейтинг: +1
  • fandnepr1
    Сб, 13 апреля 2019, 21:23
    Подобное где то мы уже слышали
    рейтинг: 0