Чт, 9 марта 2023, 16:04
просмотров: 2728 коментариев: 25 

Андрій Русол: Перспективи грати в єврокубках хороша мотивація

Андрій Русол: Перспективи грати в єврокубках хороша мотивація

– Андрію Анатолійовичу, наскільки ви задоволені трансферною кампанією клубу у минуле міжсезоння. Можливо залишились позиції, які б ви ще хотіли підсилити?

 

– Важко відповісти на це запитання, адже завжди хочеш як краще підсилити свою команду, і я не знаю, чи існує такий тренер, котрий завжди задоволений тими футболістами, котрі є у ного в розпорядженні. І це нормальний процес. Тому ми намагалися підсилити усі позиції і підписати усіх футболістів з тими характеристиками, які хотів отримати у своє розпорядження головний тренер. А чи вийшло це у нас краще запитати у нього. Можу сказати лише одне, що ми намагалися зробити усе від нас залежне і можливе.

 

– Відомо, що через війну дуже складно запросити в Україну якісних легіонерів. Якими словами ви умовляли гравців перейти до вашого клубу? Наскільки довго тривали перемовини?

 

– Так, зараз стало набагато важче запрошувати іноземних футболістів. Не кожен гравець зараз готовий їхати у країну, де триває повномасштабна війна, але нам вдалося це зробити. Щодо того, що ми їм казали? Нічого особливого. Кожен футболіст  розуміє, в яку саме країну він їде, але наш проект зараз є цікавим і для іноземців, оскільки ми прагнемо розвиватися і добиватися спортивних успіхів.

 

– Який зараз стан здоров’я у Матарріти?

 

– Матарріта зараз відновлювався в Іспанії, ми його чекаємо з дня на день. Думаю, що до наступної гри проти рівненського «Вересу» він вже буде готуватися у загальній групі і буде мати можливість взяти участь у цьому матчі.

 

– Наскільки вплинув на рішення іноземців вихід «Дніпра-1» до весняної частини Ліги Конференцій?

 

– Це дуже хороша мотивація для футболіста – виступати у єврокубках, і те, коли ти маєш перспективи там грати і у наступному сезоні. Так що євркоубки – це дуже хороша мотивація для іноземця перейти в українську команду.

 

– Наскільки ви розчаровані результатом останніх єврокубкових матчів?

 

– Якщо брати взагалі наш виступ у єврокубковому сезоні і його аналізувати, то я вважаю, що для дебютного сезону ми там дуже гідно виступили, набрали достатньо балів і зіграли ряд дуже яскравих матчів. Виступом у дебютному сезоні ми задоволені.

 

– Яким трансфером ви найбільше пишаєтесь? Який був найскладніший, але вам все ж таки вдалося усе вирішити?

 

– Я би не хотів відокремлювати підписання того чи іншого футболіста. Завжди на трансферному ринку якийсь перехід проходить легше, якийсь складніше. Загалом, давайте ми будемо оцінювати успішність або неуспішність трансферів трошки з часом і дивитися на це, як на колективну подію. Перш за все ми маємо зараз створити сильну команду і кожен з наших новачків дасть нам ті характеристики, котрі нам будуть потрібні, коли ми їх підписували.

 

– У перший частині сезону була неприємна ситуація, коли не усі легіонери поїхали грати матч вглибині країни. Чи прописували ви зараз з легіонерами у контрактах зобов’язання грати всюди?

 

– Так ми прописували це в контратак, але я скажу більше, що якийсь страх чи нестача досвіду у легіонерів призвів до того, що вони напочатку не їздили на усі матчі. Але зараз вони бачать, що матчі проходять у безпечній обстановці і дуже важливо, що ми є єдиним колективом, і легіонери це відчувають. Ми не розділяємо команду на українців чи легіонерів, а усі вони прагнуть виконувати завдання клубу.

 

– Наскільки вдається на Закарпатті створити домашню атмосферу для команди?

 

– На Закарпатті ми себе відчуваємо дуже комфортне. Так, це не наш рідний Дніпро, і тут немає рідної «Дніпро-Арени», але ми тут вже звикли до всього і маємо усе для того, щоб тренуватися, грати і почуваємося у комфортних умовах. Тут і люди до нас дуже добре ставляться, за що хочеться їм подякувати, адже ми відчуваємо від них підтримку, тому теж, зі свого боку, хочемо принести позитивні емоції в цей край. Можливо, у нас тут будуть і якісь історичні досягнення.

 

– Контракт Артема Довбика завершується вже цього літа. Чи плануєте ви його вигідно продати і не боїтесь, що повториться історія «Динамо» з Циганковим?

 

– Зараз ми ведемо перемовини із Артемом щодо продовження контракту і гадаю, що найближчим часом у нас будуть новини з цього приводу. І ми розуміємо, і Артем це розуміє, що це буде хороший крок з його боку, якщо ми не будемо з ним розлучатися, і ця історія стане доброю для обох сторін. Тому я спокійний щодо цієї теми. Вважаю, що ми знайдемо компроміс щодо подальшого контракту з Артемом.

 

– Наскільки вплине на його рішення той факт, чи стане «Дніпро-1» чемпіоном?

 

– Це краще запитати у Артема. Не знаю, які головні фактори впливають на його рішення, але гадаю, що так – той єврокубковий турнір, в якому ми будемо виступати у наступному сезоні, вплине на рішення Артема.

 

– На початку сезону клуб наголошував, що буде боротися за чемпіонство. Чи стоїть перед командою таке завдання зараз – стати чемпіонами України?

 

– Коли ми розмовляємо із головним тренером команди Олександром Кучером, і зі спортивним директором Євгеном Красніковим, то завжди говоримо про те, що хочемо перемагати у кожному наступному матчі. І це наше найближче завдання. А далі вже, на якому місці у турнірній таблиці ми опинимося – час покаже. Зараз ставимо завдання перемогти у кожному матчі.

 

 

scdnipro1.com.ua

 

 

25 комментариев
  • UTOPIE
    Чт, 9 марта 2023, 16:15
    Очень бросилась в глаза какая-то отрешённость в поведении и словах Олександра Миколайовича… Анатольевич, как всегда солиден и толерантен. Игроки капитально зажаты. Вообще не понимаю смысл таких мероприятий, когда они проходят в таком формате совковой обязаловки. Тупо всё это…
    рейтинг: +1
  • xazio
    Чт, 9 марта 2023, 16:26
    тупо и смешно…
    рейтинг: +1
  • Maboru
    Чт, 9 марта 2023, 18:11
    Со всем уважением к Вам пане UTOPIE.Я хочу сказать, что Кучер не Зеленский, не Подоляк, он даже не птица- говорун Йови. У него нет навыка выступлений на публику.Что есть, то есть.Меньше п… ть, а больше работать я думаю это мы ждём от него.
    рейтинг: +4
  • AnderUman
    Чт, 9 марта 2023, 18:27
    Все верно сказали, ув.Маboru, только одного не понял в Вашем тексте: получается Зеленский и Подоляк, мягко говоря, балаболы? А кто у Вас«працює»неужели Пеця?
    рейтинг: -1
  • Maboru
    Чт, 9 марта 2023, 18:31
    Вы меня не поняли.их я привёл как пример людей умеющих говорить проффесионально.А Йови как болтуна.
    рейтинг: +2
  • Maboru
    Чт, 9 марта 2023, 18:34
    Извини, слово «прфессионально» я написал не грамотно.
    рейтинг: 0
  • AnderUman
    Чт, 9 марта 2023, 18:37
    Та ладно+, понял Вас, сорян!
    рейтинг: +1
  • фермер
    Чт, 9 марта 2023, 18:46
    Это полный непрофессионализм устроителей мероприятия.Неужели некому было подсказать Русолу взять микрофон поближе.
    рейтинг: +4
  • Дрон
    Чт, 9 марта 2023, 18:58
    Первый раз что ли? У них работа со звуком на уровне фразы из одного анекдота: «а еще я ею ем». Есть же 2 микрофона и 1 колонка — значит всё норм, чё вам еще надо?
    рейтинг: +3
  • Матвеус
    Пт, 10 марта 2023, 03:19
    Не нужно ничего брать «поближе», 21 век на дворе, уже даже в сельских клубных собраниях людям вешают «микрофоны — петлички» на воротник пиджака. Позорище какое-то, на таком высоком уровне, и один несчастный микрофон передавать по кругу всей толпе, лолище — позорище какое-то!)
    рейтинг: +2
  • We want DD
    Чт, 9 марта 2023, 23:11
    Мотивация… Забавное словечко для украинской футбольной тусовки… Во всех смыслах…

    Вот взять того самого Русола. Про мем «команде всего 3 года» уже редко вспоминают, но Андрей в профессии порядка 10 лет. И просто интересно: он озадачился своим профессиональным образованием, получением дополнительных специальностей и навыков, банально изучением иностранных языков?

    Как не прочтешь очерк про успешного тренера или менеджера на Западе — диву даешься: эти долларовые миллионеры (!?) чуть ли не ежегодно старются получать новые дипломы и ученые степени, учиться на дополнительных курсах и стажироваться у признанных авторитетов…
    А наши сидят на том примитивном багаже, который получили за карьеру игрока и в ус не дуют. Нахрена козе баян, если она играть на нем не умеет?..
    рейтинг: +2
  • сергій лях
    Пт, 10 марта 2023, 14:12
    Треба ставити максимальні завдання ізавзято прагнути досягти їх! Говорити про те, що дніпряни гідно виступили в Лізі Європи-Лізі Конференцій неварто. З кіпрським АЕКом три поразки і одна нічия- результат який засмучує і вимагає детального аналізу причини невдач. І те що ми дебютанти цих змагань не є виправданням. Подібних «об'єктивних» причин можна вигадати безліч. Але жодна з них не сприяє прогресу командної гри… Навпаки, лише розхолоджує. А треба наполегливо йти вперед, попри всі перешкоди!
    рейтинг: +4
  • AnderUman
    Пт, 10 марта 2023, 14:19
    Вважаю, якщо ми досягнемо основної нашої мети-за ЛК ніхто навіть і не згадає.
    рейтинг: +1
  • Віктор1983
    Пт, 10 марта 2023, 14:20
    Хто що скаже як нам підфортило чи навпаки гру з диркою буде судити Кривушкін.
    рейтинг: +1
  • Віктор1983
    Пт, 10 марта 2023, 14:20
    VAR-Арановський.
    рейтинг: +1
  • AnderUman
    Пт, 10 марта 2023, 17:16
    Давній«друг»Дніпра.Че вже не зовсім добре.
    рейтинг: 0
  • Матвеус
    Пт, 10 марта 2023, 19:41
    Так він ще й киянин, лол)
    рейтинг: 0
  • фермер
    Сб, 11 марта 2023, 06:26
    Передивився Циганика.Поставив лайк.Реально красава.Дніпро називає Дніпром, а про мінус одиничку навіть не згадує.
    рейтинг: -1
  • We want DD
    Сб, 11 марта 2023, 13:16
    Хуй на комір — автоматом кажу прислівля, коли тіки чую «циганик»…
    Вибачте за матюк…
    рейтинг: +1
  • Віктор1983
    Сб, 11 марта 2023, 11:33
    По ходу у Дніпра-1 та ряду других команд скінчився спонсор під маркою «парі матч» РНБО наложило санкції та заблркували рахунки у підозрі на роботу на московських болотах.
    рейтинг: +1
  • Kensington Chap
    Сб, 11 марта 2023, 13:24
    Я теж саме з цього приводу сюди зараз зайшов. Треба буде спитати в Алекса на стрімі, що взагалі робив (які функції виконував) «парі матч», і чи від його відсутності буде комусь із клубів холодно чи жарко
    рейтинг: +1
  • Палич
    Сб, 11 марта 2023, 16:51
    Алєкс, таке питання, чи планується канал на тв від Дніпра?
    Шахта тв, динамо тв на волі є.
    рейтинг: -2
  • AlexDeadLine
    Сб, 11 марта 2023, 21:00
    "… де гроші, Зін? " )))
    рейтинг: 0
  • Палич
    Сб, 11 марта 2023, 22:39
    Перед завтрашнім днем, так і хочеться запитати, хтось травмувався??
    рейтинг: +3
  • фермер
    Вс, 12 марта 2023, 04:36
    Сіє таїна великая є.У нас навіть прев, ю перестали друкувати перед матчем.
    рейтинг: +3