Пн, 4 июля 2022, 20:09
просмотров: 5673 коментариев: 40 

Дніпровська буфонада

Дніпровська буфонада

Після негідної втечі Йовічевіча з клубу дніпровське небо затягнуло хмарами. І ось раптом блиснула блискавка та вдарив грім: спортивним директором Дніпра-1 стане сумнозвісний Євген Красніков, а головним тренером - темна конячка Олександр Кучер. Добре це чи погано? Наше буремне життя влаштоване так, що в ньому не буває однозначно добрих або на сто відсотків поганих подій. Чорне та біле завжди перемішані в якійсь пропорції, тож давайте спробуємо її визначити.

 

Почнемо з чорного. Красніков - персонаж, емоційне ставлення до якого у дніпровського вболівальника не може бути позитивним. Він замазаний по справі договірного матчу між Карпатами та Металістом, за що свого часу був відсторонений від футболу на 5 років за рішенням спортивного арбітражного суду Лозани. Очевидно, що той матч - лише один з довгого переліку "сумнівних" матчів Металіста тих часів, які мали ознаки фіксованого результату або допомоги харків'янам з боку арбітрів. З'являється сумнів, чи не станемо ми тепер на слизьку доріжку "рішалова" за лаштунками?

 

Не менш очевидно, що головний тренер Кучер - це креатура саме Краснікова. Спеціаліст, про тренерські здібності якого можна лише здогадуватись, бо увесь його нетривалий досвід роботи пройшов у нижчих лігах з реінкарнованим Металістом за умови тотальної переваги клубу в ресурсі та якості складу над всією лігою. Чи здатний Олександр скласти конкуренцію досвіченим візаві на рівні прем'єр-ліги - це питання, відповідь на яке можна отримати лише через практичний екперимент.

 

Викликає питання також співпраця нинішнього керівництва клубу з Красніковим: чи вдасться Андрію Русолу знайти з ним спільну мову і продемонструвати злагоджену роботу на результат? Можливо, навіть більше сумнівів викликає подальша доля в клубі Гліба Платова - молодого спеціаліста з науковим підходом до справи, представника нової генерації українських футбольних функціонерів і одного з її лідерів. На Гліба багато хто покладав надії щодо модернізації принципів роботи клубу - чи не завадить йому фактична зміна глобального вектора розвитку?

 

Та і загалом, клуб змінює стратегію планомірного розвитку на різкий спалах активності з неясними перспективами. Ставиться завдання боротьби за чемпіонство, але це поняття розтяжне; формально можна сказати, що Дніпро-1 боровся за чемпіонство і в минулому сезоні, бо відставання від лідера на момент зимової паузи (7 очок) лишило місце для мрійливих фантазій. А якщо невдача? Процес перевтілення карети на гарбуз знайомий нам надто добре, щоб спокійно ставитись до можливості такої перспективи.

 

Тепер спробуємо наляпати білої фарби. Такі питання, як підкуп команд-суперниць та/або арбітрів, визначаються на рівні керівництва клубу. Іншими словами, якщо керівництво клубу визначить свою позицію так, що це неприпустимо, то цього не буде. А до сьогодні позиція найвищого керівництва ФК/СК Дніпро(-1) щодо такої можливості була жорсткою та принциповою, і на неї не вплинула свого часу навіть перспектива команди Рамоса виграти чемпіонат. Що ж краще: мати результат чи білі рукавички? Чи пишатись не до кінця чесною перемогою? Чи вити по-вовчому, коли живеш з вовками? Ці філософькі питання для нас поки що не на часі.

 

Щодо Краснікова. Видати ситуацію як прецедент співпраці зі "зрадниками" не вийде: Красніков вже мав неофіційну співпрацю з Дніпром за часів ФК та тренера Маркевича. Та і сам Маркевич такий самий "зрадник", як і Красніков, тим паче що Мирон Богданович працював в клубі офіційно, а його результат у вигляді фіналу Ліги Європи начебто нікому поперек горла не став. Красніков же доклав руку до появи в команді таких гравців як Джон Руіс, Андерсон Піко, Едмар та Папа Гуйе. Якщо лишити за дужками недружній емоційний фон, його діяльність на латиноамериканському ринку за часів Металіста викликає повагу, реалізувати наданий фінансовий ресурс йому тоді вдавалося зповна. Професійні якості Краснікова навряд чи можуть бути предметом дискусії. Навіть для "маленьких динамівців" є аргумент: не так давно з Красніковим співпрацював Суркіс :)

 

Щодо Платова. Гліб прийшов до клубу як куратор академії, але через деякий час очолив і скаутський відділ. Ще тоді виникло питання, чи не забагато функцій та повноважень покладено на одну людину? Прихід Краснікова не означає неминучого усунення Платова від усіх справ - якраз академку нічого не заважає лишити Глібові. З точки зору подальшої перспективи клубу це було б далекоглядним рішенням.

 

Якщо бути до кінця чесними перед собою, то "планомірний розвиток" клубу був не більше, ніж ілюзія. Реальність лишалась суворою та невблаганною: на сьогодні створити в Україні "правильний" і при цьому конкурентоздатний клуб без залучення "зовнішнього" капіталу на меценатських засадах - нездійсненне завдання. Така залежність встановлює певні правила гри, і вони всім добре відомі: будь-коли може трапитись будь-що. От воно і трапилось. А хто до такого не готовий, має запитати себе, чи відповідали реальності його очікування?

 

Всі ми хотіли підсилення складу, і тепер завдяки збільшеному фінансовому ресурсу воно відбудеться. Всі хотіли боротьби за більш високі завдання, бо у футболі ніколи не буває достатньо - навіть Реал, вигравши три Ліги чемпіонів поспіль, прагне виграти й четверту - і тепер це також буде. Тож чи варто так вже сильно перейматись через персону Краснікова та несподіваний фортель "головного інвестора"? Всі ми роками та десятиліттями дивимось футбол заради емоцій, і тепер страждати від їхньої нестачі не доведеться. Чи перетвориться карета на гарбуз знову - це наразі невідомо. Але попередня карета за секунду до перевтілення лишила нам спогад на все життя. Тож займайте місця в глядацькій залі - буде гаряче!

 

Слава Україні! Слава ЗСУ! Смерть ворогам. Разом переможемо!

 

 

Lexa, спеціально для FCDNIPRO.COM

 

 

40 комментариев
  • Shapariev Sergii
    Пн, 4 июля 2022, 20:19
    Нас по переду чекають дуже цікаві події, як в трансферній кухні так і в чемпіонаті з єврокубками. Тут сумнівів немає. Але не варто бути занадто оптимістичним, впевнений будуть і невдачі і провали.
    Але ж буде цікаво 100%.
    Запасаємось попкорном.
    рейтинг: +9
  • ant i
    Пн, 4 июля 2022, 20:28
    Спасибо, красиво разложжиил.
    рейтинг: +5
  • LIS
    Пн, 4 июля 2022, 20:40
    Дуже добре сказано.
    рейтинг: +7
  • St still
    Пн, 4 июля 2022, 20:55
    Саша а есть вариант что уефа пересмотрит правила по отношению контрактов в упл и не разрешат замораживать контракт и переходить с клуба упл в клуб упл, и таким образом йовичевич не сможет перейти в шахтёр и останется у разбитого корыта по сколько Днепр в свою очередь уже подпишет кучера ??????
    рейтинг: -5
  • AlexDnepr
    Пн, 4 июля 2022, 20:55
    Нет, но это и не важно.
    Йови сюда дорога закрыта.
    рейтинг: 0
  • Валюшик
    Пн, 4 июля 2022, 21:17
    Больше всего боялся, что не мы кротов, а они нас поглощают. Ну а если по факту мы просто поглотили сдыхающих хорей раньше, чем это стало мейнстримом — так и на здоровье, пусть хорьки об этом переживают, если конечно им вообще до футбола с этими долбаными обстрелами
    рейтинг: +1
  • Валюшик
    Пн, 4 июля 2022, 21:20
    *не мы хорьков, а они нас
    рейтинг: -7
  • Матвеус
    Вт, 5 июля 2022, 00:36
    С чего бы это вдруг?) ИВК тут, а Ярославский там. При том ему сюда дорога закрыта, и как бы не пожизненно, на нём ДТП, бизнес отжат, Харьков в руинах. Мы, вернее наш инвестор в этой ситуации рулит и разруливает, это же очевидно. А вообще, тут просто совпали интересы у обеих сторон, имхо
    рейтинг: +3
  • combat
    Вт, 5 июля 2022, 13:27
    Радоваться тому, что Харьков в руинах и благодаря этому твоя дворовая футбольная команда в более выгодном положении — хосподи, какой уровень убожества…
    рейтинг: -5
  • Матвеус
    Вт, 5 июля 2022, 18:45
    А кто радуется? Я разве где-то намекнул на радость? Просто голые факты, не более. А кто хочет осудить человека за что либо — тот всегда найдёт повод. Ясно же ведь, что харьковчане, не смотря на наше с ними футбольное противостояние, сейчас страдают от обстрелов, и они такие же украинцы, как и мы. Какая к монахам радость!!?? Как вам вообще в голову такое могло прийти? :/
    рейтинг: +7
  • svet
    Пн, 4 июля 2022, 21:54
    Слышал, что Крвсников руководил Кучером во время матчей, говорил кого, когда выпускать и кому играть, слышал
    А так, не пойму какое чемпионство с непонятным тренером, хочешь чемпиона, приглашай тренера, известного, а не тёмную лошадь
    рейтинг: +11
  • Палич
    Пн, 4 июля 2022, 23:04
    На рахунок Краснікова ще куди не шло, но Кучер-це просто ні про що.
    рейтинг: +9
  • Lexa
    Пн, 4 июля 2022, 23:41
    Саша правильно сказав, що обісрати когось можна лише за результатом. Кучер не має тренерських провалів на рахунку, про нього просто немає інфи. Він молодий як для тренера, і кожен тренер світу колись починає приблизно з тієї точки, де він зараз. Якщо щось піде не так, я його першим обісру)
    рейтинг: +12
  • Antony Black
    Ср, 6 июля 2022, 11:05
    Я надеюсь, что здесь он будет строит игру со структурой и четким рисунком или хотя не будет ломать то, что построил Йовичевич. Посмотрел несколько матчей Металлиста — там структуры игры нет, просто импровизация индивидуально сильных футболистов
    рейтинг: 0
  • Lexa
    Ср, 6 июля 2022, 12:20
    Того, що побудував Йовічевіч, вже немає, бо немає тієї команди (кадрово).
    рейтинг: 0
  • Alter Vlad-1
    Вт, 5 июля 2022, 15:05
    Вероятно, Красников поставил условие: он переходит вместе с Кучером и несколькими игроками, с которыми он уже работал и знает их возможности.
    Пока мы лишь гадаем о стратегии клуба и прочих планах.
    рейтинг: -7
  • Nookie
    Пн, 4 июля 2022, 23:45
    Там Ковалец стал СА, но видимо после последних новостей, вряд-ли он актуален теперь для Днепра.
    рейтинг: 0
  • Матвеус
    Вт, 5 июля 2022, 00:38
    Ковалец весьма не молод, и хрустален. Больше по лазаретам будет лежать.
    рейтинг: +2
  • Nookie
    Вт, 5 июля 2022, 04:31
    Ну 29 лет ещё не возраст, тем более в нынешних реалиях, Громову 32 и ничего, не говоря уже про Кравченко)
    Разрыв крестов травма не простая и последствия останутся, но хрустальным я бы скорее назвал Коноплянку. Да тот же Матеус, сколько было травм, но ему это не мешало приносить и много пользы Днепру.
    рейтинг: +2
  • Nookie
    Вт, 5 июля 2022, 12:17
    Півзахисники: Олександр Піхальонок, Ігор Когут, Олександр Назаренко, Іван Матюшенко, Максим Соловйов, Валентин Рубчинський, Сергій Лебедєв.
    .
    Начался сбор, из основы осталось только два с половиной человека. Думаю, приди Ковалец, уж точно не был бы лишним, по крайней мере среди тех кто есть на сегодня.
    рейтинг: +1
  • сергій лях
    Вт, 5 июля 2022, 08:22
    Блискучий аналітичний допис пане Lexa бездоганною, солов'їною українською мовою! Ваші думки переконливі й чудово аргументовані. Стовідсотково погоджуюся з ними. Щиро дякую!
    Слава ЗСУ! Слава Україні!
    рейтинг: +9
  • Father Fury
    Вт, 5 июля 2022, 11:12
    Понятие растяжимое = відносне поняття. А так з усім згоден.
    рейтинг: 0
  • Lexa
    Вт, 5 июля 2022, 11:30
    Відносне — це начебто «относительное». Але пройоби не виключені)
    рейтинг: +1
  • Днепровец 81
    Вт, 5 июля 2022, 16:44
    Что по Биллу… кто знает?
    рейтинг: +3
  • Жоня
    Вт, 5 июля 2022, 20:55
    Только все налаживаться начало, тренер уважение постепенно начал заслуживать, игроки. Так тяжело было после исчезновения ФК и на тебе опять херня какая-то. Лошадки всякие на горизонте. Ладно, поглядим, как оно будет. От нас ничего не зависит.
    рейтинг: +3
  • Viktor
    Вт, 5 июля 2022, 22:56
    Так, час все розставить на місця. Але «поступовий розвиток» нам давав вже на 3 рік непоганий результат. І вболівальники звикли до поступового прогресу. Не бачу в цьому жодних проблем. В такому бізнесі завжди потрібен фундамент, і він з'явився. Ми маємо гарний кадровий капітал, зростає академія (ніх*я собі — юніора продаємо в АПЛ!...), механізми працюють! И тут Йобановічевич…
    Я сподіваюсь, що Красніков лише додасть до всього сві дйосвід та звязки, але якщо буде «революція», то як би це не вибило із-під ніг той самий фундамент.
    Але головні битви все ж таки не на футбольних полях. Нас чекає дуже незвичний та не передбачуваний чемпіонат…
    рейтинг: +3
  • Жоня
    Ср, 6 июля 2022, 08:23
    К Йовичевичу я всегда относился настороженно, но такой подлянки не ожидал. Казалось, что уж человек он точно порядочный. Днепр был его командой и лучшего в его карьере не будет. Кубки с ним Шахтер провалит, не тот у него уровень. Но сейчас надо думать не об этой шкуре, а том, как мы в этих кубках сможем хоть что-то показать.
    рейтинг: +4
  • Mario
    Вт, 5 июля 2022, 23:27
    Пересказан вчерашний стрим

    Саша вчера уж очень часто оправдывал Красникова, раз два сказал и хватит, 20 раз это перегиб
    рейтинг: -6
  • Shapariev Sergii
    Ср, 6 июля 2022, 00:53
    Якщо для вас обєктивніст та факти оправдання… То мабуть треба лікуватись…
    рейтинг: +1
  • Mario
    Ср, 6 июля 2022, 23:52
    повторять 20 раз одно и тоже, называйте объективностью, какая хрен разница.
    просто у всех только один вопрос был, поэтому и стрим затянулся в час двадцать
    рейтинг: 0
  • Lexa
    Ср, 6 июля 2022, 12:22
    Воно було написано за добу до стріма))
    рейтинг: 0
  • Mario
    Ср, 6 июля 2022, 23:49
    я просто констатировал, ничего личного
    если честно, то не дочитал
    рейтинг: -1
  • AlexDnepr
    Ср, 6 июля 2022, 13:06
    Была написано за день до стрма.
    рейтинг: 0
  • Mario
    Ср, 6 июля 2022, 23:53
    Значит Сашка повторил Леху)))))))))))
    без обид пожалуйста
    рейтинг: -2
  • Mario
    Чт, 7 июля 2022, 00:01
    Саш, когда будут новости со сборов?
    рейтинг: -1
  • Shapariev Sergii
    Чт, 7 июля 2022, 00:45
    https://bit.ly/3AA1BFE навчись користуватись офіційним сайтом… Там і будеш отримувати інфу зі зборів. А то тільки воду в ступі товчеш, зі своїми тупими та недолугими коментарями
    рейтинг: +1
  • Палич
    Чт, 7 июля 2022, 10:12
    Є інформація, що цікавиться Дніпро Цимбалюком, Ковальцом, Алєкс це правда, чи інф.на рівні слухів
    рейтинг: 0
  • AlexDnepr
    Чт, 7 июля 2022, 10:42
    Цимбалюк мог быть до прихода Красникова, теперь не будет.
    Ковальцом не интересовались. Что будет условно завтра я не знаю, но сомневаюсь.
    рейтинг: 0
  • Палич
    Чт, 7 июля 2022, 10:43
    Дякую за відповідь
    рейтинг: 0
  • Maboru
    Пт, 8 июля 2022, 11:06
    Меня смущает только одно, может так случится, что у Кучера не заладится.Он может не найти общий язык с командой и т.д. Идя в общей связке с Красниковым он будет неприкосновенен? Интересно Ваше мнение и мнение Саши.
    рейтинг: 0