Чт, 20 июня 2019, 17:24
просмотров: 6869 коментариев: 70 

Михайленко: Для нас головне завдання — це зберегти прописку в Прем’єр–лізі

Михайленко: Для нас головне завдання — це зберегти прописку в Прем’єр–лізі

Сьогодні футболісти СК Дніпро-1 вийшли з відпустки і розпочали підготовку до нового сезону. Клубна пресслужба поспілкувалася із головним тренером дніпрян Дмитром Михайленком.

 

— Дмитро Станіславович, з чого почалася робота у міжсезоння?
— Робота вже давно розпочата, у першу чергу, в трансферному плані, але тут є деякі складності, тому зараз головне добре укомплектуватися і провести потрібні трансфери. Так що, робота вже давно триває. Ну а зараз розпочинається підготовка, яку вже будуть бачити вболівальники, журналісти – це контрольні матчі, тренування, взагалі все те, що відбувається на полі.

 

— Ви вже казали, що команда весь час підготовки буде працювати на базі у Придніпровську. Як буде будуватися ця робота?
— Приблизно кожні п’ять днів будуть контрольні матчі. Графік спарингів вже є і для широкого загалу ми скоро все розповімо. Будуть матчі проти команд УПЛ – це із «Зорею», «Олімпіком» і «Олександрією». Є домовленість із «Ворсклою», із тим же петровським «Інгульцем», краматорським «Авангардом» – тобто командами, які географічно розташовані неподалік від нас.

 

— Відомо, що трансфери люблять тишу, але ви вже можете більш детально про когось сказати, що він поповнить команду?
— На цей час є тільки попередня домовленість про перехід до нас на орендних умовах гравців київського «Динамо» Сергія Булеци і Владислава Супряги. Перемовини тривають, і ми чекаємо на офіційне підтвердження з усіх боків. Хлопці нещодавно стали чемпіонами світу, і зараз їм надали можливість більше відпочити. По іншим трансферам є певні домовленості, але говорити про них, як про здійснений факт, поки що зарано. Є кілька футболістів, які зараз у нас знаходяться на оглядинах, так що в плані трансферів поки що порадувати вболівальників нічим.

 

— Яке завдання ставить перед командою керівництво клубу в дебютному сезоні в УПЛ?
— На цей час для нас головне завдання – це зберегти прописку в Прем’єр–лізі. Нам буде непросто. Ми пройшли за два роки серйозних шлях, але два роки тому була нова команда, потім за рік була чисельна ротація в команді, і зараз знову ми намагаємося ввести чисельну кількість нових виконавців. Тому тут все буде не все так просто. Тим більш, що перший рік в УПЛ у нас піде на знайомство з лігою, треба бути відчути ритм цієї ліги, і завдання буде зберегти місце в Прем’єр –лізі, тим більш, що ми бачимо, наскільки складно триває комплектація. Ми розуміємо, що багатьом командам ми поступаємося навіть фінансово, так що тут є складності. На мій погляд, зараз треба буде просто трохи перевести подих після двох років турнірних гонок і відчути рівнеь нового турніру.

 

— Наскільки вам вдавалося стежити за молодіжним чемпіонатом світу? І якої ви думки про гру тих хлопців, які свого часу пройшли і через ваші руки?
— Це грандіозний успіх, тут все очевидно. Наша країна взагалі раніше не досягала таких вершин в великому футболі ні на рівні юнацьких збірних, ні тим більш серед дорослих. Щільно стежити все ж таки не вдавалося, адже я був не в Україні. Що стосується наших вихованців, то хороші матчі провів Андрій Лунін. Влад Супряга був не такий стабільний, але порадували два його голи у фінальному матчі, ну і Олександр Сафронов також найважливіший матч турніру провів у стартовому складі, вийшов і зіграв достойно. Так що, всі хлопці молодці.

 

— Ви спілкувалися після фіналу з гравцями?
— Так, спілкувалася, і з Сафроновим, і з Супрягою, і з Булецою. У них усіх ще був дуже емоційний настрій, адже розмова відбувалася на наступний після фіналу день. У них, звичайно, емоції б’ють за край, і повинен пройти певний час, щоб зрозуміти, що все таки відбулося. Але все ж таки, зазначимо, що це дійсно велике досягнення, проте головне буде закріпитися у дорослому футболі. Все ж таки, окрім Луніна, там зараз мало у кого ж стабільна ігрова практика, щоб досягти рівня дорослої збірної України. Так що, хлопці поки що тільки на початку шляху.

 

— В вашій особистій кар’єрі також був турнір подібного рівня.
— Так, в 1991 році в складі ще збірної СРСР ми у півфіналі поступилися бразильцям, а у матчі за третє місце по пенальті перемогли збірну Австралії. Все ж таки чемпіонат світу U-20 – це дещо інший вік, адже ми грали за U-21, і тоді був більш сильний чемпіонат. Хоча, у будь-якому разі це грандіозна подія. У молодих хлопців багато емоцій і можливість зіграти з різними футбольними культурами на такому форумі, не кожному вдається. У мене й досі цей турнір залишився в пам’яті. Багато футболістів, проти яких ми грали стали дуже успішними. І радує, що ми проти них грали на рівних.

 

— На ваш погляд, через те, що зараз у країні криза і немає сильних легіонерів, шанс у молоді себе проявити став більше? І чи зуміє ця молодь ним скористатися?
— У нас нічого особливо не змінювалося. Так, є певний успіх, але назвати його стабільним поки що неможна, адже є і інші вікові категорії. Так що, на мій погляд, у нас та ж ситуація, що і була. Тут треба дивитися на розвиток шкіл, розвиток дитячої футбольної інфраструктури, і зараз після такого успіху сказати, що у нас сильно розвинутий молодіжний футбол, я би не поспішав. У нас завжди було багато талановитої молоді. Можна згадати команду Юрія Калітвінцева, коли його збірна стала чемпіоном Європи, тоді також був певний спалах. І дійсно, відсутність якісних легіонерів дає можливість раніше стартувати молоді на хорошому рівні, але все одно подивиться на першість ДЮФЛУ – тут треба буде додавати.

 

 

70 комментариев
  • Джел
    Чт, 20 июня 2019, 17:38
    Из интервью ДМ стало ясно, что с финансированием, а следовательно и с трансферами у нас полный трындец.
    рейтинг: +3
  • Nicon
    Чт, 20 июня 2019, 17:52
    рейтинг: 0
  • Днепр
    Чт, 20 июня 2019, 18:54
    точно, точно.
    Абсолютно не ясно каким образом «стало ясно, что с финансированием полный трындец», и в чем этот «полный трындец», собственно, проявляется.
    рейтинг: +3
  • Krizys
    Чт, 20 июня 2019, 20:05
    Ну тут, скорее всего, идёт сравнение с финансированием дыры, кротов и Рамосовского Днепра… в нынешних реалиях, я думаю, с баблом все ок в рамках поставленных целей. А про многомиллионный долларовый бюджет стоит всем забыть. Особенно учитывая не стабильную ситуацию в стране. ИМХО разумеется)
    рейтинг: +4
  • UTOPIE
    Чт, 20 июня 2019, 17:58
    Походу ждёт нас борьба во второй шестёрке, а-ля Черноморец, Олимпик, Карпаты образца предыдущего сезона… м-да…
    рейтинг: -1
  • Ортодоксальный днепрянин
    Пт, 21 июня 2019, 20:51
    а что вы хотели, что бы мы с первого-же сезона боролись за 3-4 место. Дайте время. Какая-бы команда н ебыла лихая и крпкая, ей нужно время. Подождём немного. Думаю, за медали мы всерьез будем бороться где-то через 1-3 года.
    рейтинг: +1
  • GiV
    Чт, 20 июня 2019, 17:59
    С Зарёй 24 июня
    рейтинг: 0
  • hello my is nikita
    Чт, 20 июня 2019, 18:10
    неужели былая слава вернётся не скоро? исходя из этого интервью, можно сказать, что по трансферам и по финансам наша команда далеко не в топе. хотя вспоминаются матчи с черноморцем, ворсклой и шахтером, где была неплохая игра. то есть за 4-6 место можно цепляться
    рейтинг: +3
  • Krizys
    Чт, 20 июня 2019, 18:21
    Учитывая то что еврокубки нам не светят, не большой бюджет удивления не вызывает. Мы и с прошлогодним составом не вылетели бы. Нужно наигрывать молодежь… Свою молодежь. (Рубчинский, Батагов, Сафронов и тд)
    рейтинг: +4
  • inc
    Чт, 20 июня 2019, 18:44
    Мне кажется это интервью нужно читать между строк. Михайленко максималист и лично для себя ставит совсем другие цели, да и перед ним я думаю тоже.

    Раньери тоже говорил что цель — набрать 40 очков…
    рейтинг: +7
  • Krizys
    Чт, 20 июня 2019, 18:51
    Поэтому, раньше закрытия трансферного окна, истинные цели команды будут оставаться под вопросом)) но в любом случае, учитывая что еврокубки нам не светят, акцент нужно делать на молодежь… эдакий аякс по Днепровски))) главное найти золотой баланс опыта и молодости.
    рейтинг: 0
  • Dark horse
    Чт, 20 июня 2019, 19:22
    У Аякса кстати, я насчитал 13 легионеров. И ещё трёх подписали.
    рейтинг: 0
  • Krizys
    Чт, 20 июня 2019, 19:58
    Ну я не к тому, что нужно зацикливаться исключительно на нашей молодежи… просто учитывая, судя по всему, слабое финансирование, остаётся надеятся на своих. Плюс, как все мы слышали, в академии много очень талантливых пацанов… Поэтому и Аякс в миниатюре))
    рейтинг: +1
  • Dark horse
    Чт, 20 июня 2019, 20:38
    Я коммент понял, так к слову! Интересно стало, полез в википедию)
    рейтинг: 0
  • dnipro 2015
    Чт, 20 июня 2019, 20:51
    так мы не сможем играть в ерокубках, если будем в топ-3?
    рейтинг: -2
  • dnipro 2015
    Чт, 20 июня 2019, 20:51
    топ-5, ошибочка вышла*
    рейтинг: -1
  • good
    Чт, 20 июня 2019, 20:26
    рейтинг: +4
  • Krizys
    Чт, 20 июня 2019, 21:02
    Учитывая слова футбольных функционеров разных уровней — следующий год «не наш»…
    рейтинг: -2
  • Krizys
    Чт, 20 июня 2019, 21:03
    Это Днепру2015
    рейтинг: -3
  • Дніпро єдине
    Чт, 20 июня 2019, 21:03
    «Контракт закончился и у Артема Федецкого — пока мы находимся в переговорном процессе. Кроме этого команду покинул Папа Гуйе — за Карпаты он больше не будет играть», — цитирует Бойчишина официальный сайт Карпат.http://fc-metalist.com/news/10176-myakushko-miroshnichenko-i-papa-guje-pokinuli-karpaty.html
    рейтинг: -4
  • eyswin12
    Чт, 20 июня 2019, 22:07
    В последнем видео на сайте СК, на 1:35 то там брат Логинова с командой пробегается?
    рейтинг: +1
  • good
    Чт, 20 июня 2019, 23:45
    Кроме Логинова-старшего, на тренировке человек 5 новых на просмотре. Один вратарь Зновенко с юн. сборной и ФК Днепр.
    рейтинг: +4
  • eyswin12
    Пт, 21 июня 2019, 01:45
    спс
    рейтинг: 0
  • уанф
    Пт, 21 июня 2019, 09:50
    Якщо є Зновенко — це чудово. Або я дуже сильно помиляюсь, або є шанс, що у нас появився хороший воротар.
    рейтинг: 0
  • good
    Пт, 21 июня 2019, 10:17
    Как глянул, скорей всего, на просмотре солянка, игроки первой, второй лиг и ФК.
    рейтинг: +1
  • Brooks
    Пт, 21 июня 2019, 16:40
    Там ещё на тренировке был Дима Нагиев. Хочет вернуться в город? :)
    рейтинг: +1
  • good
    Пт, 21 июня 2019, 20:13
    Не Зновенко, жаль, АнБор озвучил вратарб их юниоров Олимпик Донецк Дани Джуниор Литаиф.
    рейтинг: 0
  • Shurik-48
    Чт, 20 июня 2019, 22:10
    Стоило ли рвать душу себе и болельщикам, чтоб потом бороться за сохранение прописки в УПЛ? Это должна быть минимальная задача, а основная должна быть та, которую озвучил Берёза-место в пятёрке.Получится ли-это другой вопрос. Почти все специалисты отмечали, что Днепр-1 даже старым составом способен бороться за место в шестёрке.Так стоило ли разгонять старых игроков, чтоб с новыми бороться за сохранение прописки?
    рейтинг: +4
  • Alter Vlad-1
    Чт, 20 июня 2019, 22:20
    Просто Михайленко опустил горячие головы с небес на землю, а то ведь некоторые чуть ли не медали начали примерять. Новой команде ещё сыграться нужно, тактику отработать против новых соперников.
    рейтинг: +4
  • good
    Чт, 20 июня 2019, 22:33
    Миха всегда осторожен в высказываниях. Правильно.
    рейтинг: +8
  • Brooks
    Чт, 20 июня 2019, 22:44
    https://upl.ua/ua/clubs/view/1807/29?calendar=1 — СК уже в УПЛ ;)
    рейтинг: +1
  • !!DM DNO!!
    Чт, 20 июня 2019, 23:20
    Адмінам уже би пора сайтом трохи зайнятись… Позабирати Коноплянок, Ротанів, Зозуль з шапки сайту. Зробити ребрендинг, можливо, крім новин СК публікувати й інші новини… Я так розумію, що блакитний колір сайту також визначався завдяки ФК Дніпро, а так як клуб на межі зникнення, можна і сайт оновити, зробити в кольорах СК…
    рейтинг: +1
  • Shurik-48
    Пт, 21 июня 2019, 11:28
    Между прочим-это неофициальный сайт ФК Днепр.У СК есть свой сайт, вот туда и вносите свои предложения.
    Меня, например, радует заставка с игроками, которые принесли славу Днепропетровску.Я туда добавил бы ещё кое кого с прошлых славных лет.
    рейтинг: +2
  • !!DM DNO!!
    Пт, 21 июня 2019, 16:10
    Так проблема не в тому, що хочете Ви чи Я. А наприклад хочу щоб політики не крали гроші, щоб дороги були хороші, зарплати та пенсії в Україні) Тут потрібно відповідати дійсності. Навіщо на фан-сайті клубу гравці, які уже давно покинули цей клуб? Приносили славу Дніпру не тільки ці гравці а й інші. Федецький, Канкава, Матеус і тд і тп.
    рейтинг: -2
  • Shurik-48
    Пт, 21 июня 2019, 20:48
    Прочитайте до кінця те, що я написав раніше на рахунок футболістів Дніпра минулих років.
    Повинні бути гравці на фан-сайті клубу, чи ні-це вирішувати тим, хто його створив і вкладає в нього гроші,
    я вважаю якщо їм потрібно буде наша думка, вони проведуть опитування.
    рейтинг: -1
  • Grod 1980
    Пт, 21 июня 2019, 00:41
    Темнит Дмитрий Станиславович. Ранее говорил, что Супряга не входит в шорт лист. Теперь вот, целей нет, только закрепиться.
    рейтинг: 0
  • уанф
    Пт, 21 июня 2019, 01:41
    В УПЛ нас чекає ще одна, трохи за два роки підзабута розвага. Істерики і воплі про злив, коли команда гратиме з динамівцями.
    рейтинг: +3
  • ben_gurion
    Пт, 21 июня 2019, 09:06
    С моей колокольни видно, что Дмитрий Михайленко сказал всё по делу, сжато, грамотно, без сладости сливок и шоколада. Сейчас главное стабилизация состава и тяжелейший труд тренерского штаба, игроков команды по сыгранности и взаимопониманию ребят. Всё остальное мишура и балачки. Будет игра с плюсом, найдутся и деньги на финансирование. Богатые спонсоры любят давать деньги под реальные проекты и под старание тех кому они предназначены. Первые игры, в УПЛ, обязаны стать победными, тогда и народ пойдёт на стадион и богатые раскошелятся.
    рейтинг: +3
  • notorious dave
    Пт, 21 июня 2019, 16:22
    Коллеги, если вы продолжаете надеятся на то что мы вернёмся «третьей» силой, то все глубоко заблуждаетесь. Никто здесь золотых берегов делать не будет, живы и то хорошо. Сейчас могли бы болтаться в таких пердях, что и думать не хочется, а так все таки в вышке! Надеюсь, что через год навяжим борьбу за ЕК, но не более того.
    рейтинг: +1
  • Brooks
    Пт, 21 июня 2019, 16:44
    Если не ставит задачи и не бороться — какой смысл играть в УПЛ? Зачем туда выходить, могли бы и во второй и в аматорах рубиться… Всегда надо ставить максимальные задачи. В начале будут все смеяться, потом будут улыбаться, а через время к словам о чемпионстве и медалях будут рассматривать со всей серьёзностью. Это мини-психология, по типу: какой солдат не мечтает стать… Но если не мечтать, то нет и перспективы, а если не работать в этом направлении, то не будет будущего ;)
    рейтинг: +8
  • уанф
    Пт, 21 июня 2019, 22:04
    Отже, буде правильним, якщо всі 12 команд УПЛ поставлять задачу посісти перше місце.

    Я правильно зрозумів? Адже інші команди нічим не гірші, у них теж мрії, прихильники, спонсори, друзі і земляки.
    рейтинг: +2
  • Brooks
    Пт, 21 июня 2019, 22:22
    Ви правильно все зрозуміли, адже життя также, що не можна гавити час. Я вірю в хлопців!
    рейтинг: +1
  • уанф
    Пт, 21 июня 2019, 23:19
    Ну-ну.
    рейтинг: 0
  • Brooks
    Пт, 21 июня 2019, 23:39
    Це нічого не змінює. План є, треба ще завзяття й плідна праця, нічого дивного. Якщо сподіватися на те, щоб зостатися, то це шлях в нікуди, це шлях Арсенала, бо рок він такий: чого боїмося в те втрапляємо. Я не кажу, що СК стане чемпіоном, Але без сподівань… Вважаєти, що в мене немає глузду? Бо зневіряння ще жахливіше ніж зрада. Як на Вашу думку в хлопців палатимуть очі, Як виростуть крила, жага до перемог? Навіщо писать, Як підтримувати команду, коли не віриш? Надо таке дивились, краше поставити хрест на проекті.
    Вони будут грати, та навіть тоді, коли не все буде вдаватися, ми підтримаємо їх, а не будем о Казати, до ми знали, що немає жодного шансу. Як вставать, навіщо підійматись з ліжка, адже колись помремо?! То може краше не вставати? Та у дупу такі думки!
    рейтинг: -1
  • уанф
    Сб, 22 июня 2019, 11:20
    Ви надто емоційно і гіперболізовано розставляєте акценти. Зостатися, боїмося, зневіряння… Мовиться про те, що мета має бути не тільки високою, а і реальною. В перший же сезон в УПЛ, перебуваючи ще два роки тому в 2 лізі, і вже планувати медалі? Таким темпом в сезоні 2020 потрібно буде подавати заявку в Бундеслігу, чи що. Бо у нас тут суперників не залишиться…

    Власне, рівень емоційності — особиста справа кожного. Проблему я бачу в тому, що при такому ставленні будь-яка невдача, навіть третьорядна, одразу викликає бурю, шторм, тайфун образ, гніву і люті. ( Це не конкретно про вас, а узагальнюючи картину). Негайно появляються вимоги когось посадити на лавку, когось вигнати, тренерів замінити, зарплату не давати і т.п. Ви все це скоро побачите під час контрольних ігор. По-перше, це іноді набридає і наводить на думки про адекватність авторів. По-друге, кажуть, що футболісти читають нашу писанину; як ви вважаєте, їм це допомагає?

    рейтинг: +1
  • Brooks
    Сб, 22 июня 2019, 22:29
    Що саме? Підбадьорення? Авжеж! Я людина мало емоційна, але пишу так завжди, як є. Завжди треба ставили планку виде, щоб було до чого йти, чого досягати. Якщо команда не впорається, особисто я приму це з розумінням, але впевнений, що буде бороться за своє місце в УПЛ.
    Хтось може чув, до я дивлюся хоккей, то в передостанньому сезоні в лізі з'явився новий клуб — Вегас, яркий у свій першиц сезон проиграли в фіналі Кубка Стенлі, а у суперниках були достать но грізни суперники.
    Ніхто не знає, як вовсе може обернуться, тепер Ви мене розумієте? Я не знаю о емоційно реагую? :)
    Я дещо знайомий з психологією, та Тим, як працює мозок. А йому потрібні емоції, чим більше приємних, тим краще для нього, бо в такий спосіб він формує для себе шлях у майбутнє. Є різниця між людьми, які посміхаються та тими, хто цього не робить. Між тими, хто робить це щиро й тими, хто робить це штучно.
    Можно вигравати, програвати, але грати :)
    рейтинг: -1
  • !!DM DNO!!
    Пт, 21 июня 2019, 23:30
    Історія знає випадки, коли війну виграє не той хто сильніший, у кого більша армія, а той, хто детально спланував усі ходи, той хто хитріший :-) Михайленко хитрий жук) Ми заявили, що наше завдання — залишитись в УПЛ. Значить конкуренти будуть не дуже на нас звертати увагу, грати з не такою віддачею і тд, так як будуть вважати, що ми їм не суперники… Впевнений, Михайлену поставили завдання бути в першій 6, а його слова про закріпитись в УПЛ всього навсього хитрий хід та план, щоб розслабити всіх інших.
    рейтинг: -1
  • Alter Vlad-1
    Сб, 22 июня 2019, 00:01
    «Brooks», Вы ведь вроде бы не школьник, а значит понимаете, что одно дело МЕЧТАТЬ, а другое- иметь возможность! Так, да? Можно жить в деревне и, лёжа на печи, мечтать что ты крутой бизнесмен и ходишь по Парижу! То же с командой: половина ещё «не нюхала пороху» настоящей борьбы за медали в ПЛ, не выдерживает жёсткой игры как с «Прикарпатьем», а тренер не имеет возможности пригласить сильных игроков из-за рубежа… Здесь некоторые писали «так пусть наши пацаны наигрываются»… и займут какое место!? А Вы о медалях, чемпионстве… Так и Ваш «солдат» лет 10 будет мечтать стать генералом, а лишь набравшись опыта, поймёт каким путём ему идти к высокому уровню. Простите за очевидное, но нет сил читать наивные всплески «да мы всех...» Ваше «какой смысл играть в УПЛ?» о том же, если подумать — чтобы набраться серьёзного опыта, а не с полу-любителями в 1- и 2-й лигах.
    рейтинг: 0
  • Brooks
    Пт, 21 июня 2019, 16:47
    Вы же помните, как на стадионе все мы кричали (хотя бы думали или писали об этом): ТДТП! Разве нет? Вера — это маленький мостик к осуществлению мечты, а труд — это способ постройки этого мостика.
    Что-то пережить, с чем-то свыкнуться, но всегда бороться за высшие места!
    рейтинг: +4
  • UTOPIE
    Пт, 21 июня 2019, 19:45
    В точку!!!
    рейтинг: +1